Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 20:38

Υιοθεσία σημείων της πόλης προωθεί το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Υιοθεσία σημείων της πόλης προωθεί το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας

«Υιοθετώ σημεία της πόλης μου» είναι η εθελοντική δράση που προωθεί και προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας να εφαρμοστεί στην πόλη.

Μια δράση που συζητήθηκε στη χθεσινή του συνεδρίαση και που, όπως τονίστηκε, στόχο έχει να ομορφύνει την πόλη αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για ζητήματα καθαριότητας και περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή, όπως επισημάνθηκε, είναι στη λογική οι ίδιοι οι πολίτες να υιοθετήσουν μια γειτονιά, μια πλατεία, ένα δρόμο, ένα πάρκο, ένα καλντερίμι, που θα το φροντίζουν και θα το καλλωπίζουν.

Κάτι τέτοιο ειπώθηκε ότι έχει γίνει σε άλλες πόλεις και είχε επιτυχία, ενώ ήδη υπάρχουν πολίτες που τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση. Βέβαια η υιοθεσία κάθε γειτονιάς θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης με το δήμο, για να μην γίνονται και αυθαιρεσίες.

Μια ακόμη καινοτόμος πρόταση που υπήρχε και πάρθηκε απόφαση να προωθηθεί είναι να δημιουργηθούν τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών, σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου. Οι διαβάσεις αυτές προτάθηκε να γίνουν δοκιμαστικά έξω από σχολικές μονάδες και στη συνέχεια να επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει αίτημα προς το δήμο για την επισκευή του Λαογραφικού Μουσείου της Ανω Πόλης, αλλά και για την αλλαγή της χρήσης του ώστε να γίνει Κέντρο Λόγου και Τέχνης, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν ανάλογες εκδηλώσεις. Σημειώθηκε πως στο κτήριο υπάρχουν προβλήματα που θα πρέπει να διορθωθούν και να επισκευαστούν, ενώ από την άλλη, μόνο ο τίτλος υπάρχει ως «Λαογραφικό», αφού ποτέ δεν έχει λειτουργήσει ως τέτοιο και ούτε φαίνεται ότι θα λειτουργήσει.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER