Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 14:42

Αθανασόπουλος για Καλαμάτα - Ριζόμυλος: "Βελτιώσεις για τη Μεσσήνη ανεξαρτήτως χάραξης"

Γράφτηκε από την
Αθανασόπουλος για Καλαμάτα - Ριζόμυλος: "Βελτιώσεις για τη Μεσσήνη ανεξαρτήτως χάραξης"

 

“Είμαστε της άποψης ότι ένας δρόμος είναι αναπτυξιακός. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει να κερδίσει από την κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου, αρκεί να διεκδικήσουμε κάποιες βελτιώσεις, όποια και αν είναι η χάραξη”.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, σε συνέντευξή του στο ΙΟΝΙΑΝ, στην εκπομπή “Ωρα Μεσσηνίας”, στον Γιάννη Σινάπη.

Απαντώντας σε ερώτηση με ποια χάραξη τάσσεται (την παραλιακή ή τη βελτίωση – ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου), ο Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε: “Ο δρόμος δεν είναι Καλαμάτα - Ριζόμυλος, θα έλεγα είναι Καλαμάτα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, γιατί πιστεύουμε ότι ένας δρόμος είναι ανάπτυξη. Επομένως και η πόλη της Μεσσήνης και οι παρόδιες περιοχές ευελπιστούν στην ανάπτυξη από την κατασκευή ενός δρόμου. Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία ποιος είναι ο καλύτερος. Ολοι οι δρόμοι έχουν τα συν και τα πλην. Ο,τι επιλεγεί θα κοιτάξουμε να αυξήσουμε τα συν για τον τόπο μας και να μειώσουμε τα πλην. Είμαστε της άποψης ότι ένας δρόμος είναι αναπτυξιακός. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει να κερδίσει από την κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου, αρκεί να διεκδικήσουμε κάποιες βελτιώσεις, όποια και αν είναι η χάραξη. Δηλαδή, την ομαλή και επαρκή διασύνδεση της πόλης με τον οδικό αυτό άξονα, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων που θα περνάει δίπλα ο δρόμος, όπως για παράδειγμα η Ανάληψη. Το Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή θα διεκδικήσουμε τα καλύτερα, όταν γίνει μία επιλογή και μπορούμε τότε να μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία. Θα διεκδικήσουμε την καλύτερη διασύνδεση προς την πόλη και στη θάλασσα, ώστε να αυξήσουμε τα συν, τα οφέλη από την κατασκευή αυτού του δρόμου. Ο δρόμος είναι ανάπτυξη, δεν πρέπει να μείνουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το 2020 και το 2030 δεν πρέπει να είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Ενας δρόμος θα δημιουργήσει αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αύξηση της επισκεψιμότητας και η Μεσσήνη έχει μόνο να απολαύσει οφέλη από έναν καινούργιο δρόμο”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε: “Είπαμε να μιλάμε με όρους του 2030, με όρους του μέλλοντος. Πιστεύω ότι και οι πιο δύσπιστοι θα πειστούν ότι ένας δρόμος θα φέρει πραγματικά ανάπτυξη στον τόπο και να μην κοιτάμε το τώρα, αλλά το αύριο και το μεθαύριο”.


NEWSLETTER