Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 20:57

Ανάδοχος για το σχολείο στον Αρι

Γράφτηκε από την
Ανάδοχος για το σχολείο στον Αρι

Οριστικό ανάδοχο για το έργο επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον Αρι, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού, προτείνεται να αναδειχθεί η εταιρεία Agtech με έκπτωση 45,70%, που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση και ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 540 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει με εργολαβία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ. Εργολαβία που διαλύθηκε το Νοέμβριο του 2013, αφήνοντας ημιτελή τον φέροντα οργανισμό του κτηρίου σε στάδιο, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί το υπόγειο και τα υποστυλώματα του ισογείου, χωρίς την οροφή του.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση κατασκευής της προσθήκης κατ' επέκταση και καθ' ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου και κάλυψη αναγκών του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου παραπλεύρως του υφιστάμενου σχολείου μέσα στο ίδιο το οικόπεδο επιφάνειας 2.940,61 τ.μ.

Με το προτεινόμενο έργο θα καλυφθεί η ανάγκη στέγασης του υπάρχοντος νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Αριος, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το αντίστοιχο Δημοτικό Σχολείο και συγχρόνως θα καλυφθούν σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε επίπεδο αιθουσών και χώρων υγιεινής σε αυτό. Με την ολοκλήρωση του έργου το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου θα χρησιμοποιείται από το Νηπιαγωγείο και όλος ο πρώτος όροφος από το Δημοτικό.


NEWSLETTER