Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:36

Κόντρα για τον «καουμπόη» στη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κόντρα για τον «καουμπόη» στη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

 

 

Το θέμα του άμισθου συμβούλου - προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του δημάρχου, τον οποίο όρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, έθεσε ξανά με καυστικό τρόπο ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «καουμπόη» και για παράνομη απόφαση. Τις απόψεις αυτές αντέκρουσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ο Δ. Φαββατάς είπε ότι ο δήμαρχος ανέθεσε σε πολίτη καθήκοντα άμισθου συμβούλου για ζητήματα ασφαλείας, προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, και η υπηρεσία (Διεύθυνση Διοικητικού) δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό. Ανέφερε πως “ο ορισμός δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο” και παρατήρησε: “Στηρίχθηκε σε απόφαση του τέως δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για τον ορισμό της κ. Αραπογιάννη. Του δόθηκε γραφείο στο Δημαρχείο και αυτό είναι παράνομο, παράτυπο. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον καουμπόη σε υπαλλήλους, να παρεμβαίνει σε υπαλλήλους. Είναι παράνομη απόφαση”. Και κάλεσε το δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφασή του, ενώ του ζήτησε να μην έχει καμία σχέση με τους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε ότι αρμόδιοι υπάλληλοι τον διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση είναι σωστή. Είπε ότι θα εξετάσει αν το παίζει καουμπόης, αλλά το αμφισβήτησε, λέγοντας πως “ενισχύει το έργο και στηρίζει τη Δημοτική Αστυνομία” - ενώ ανέφερε ότι ακούγονται καλά λόγια γι’ αυτόν. Κλείνοντας, είπε ότι “ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να έχει όσους συμβούλους θέλει”.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # Τριάντος Νίκόλαος 23-10-2019 17:51
Γιάννη είσαι άδικος, ο άμισθος προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας είναι ένας απόστρατος αστυνομικός που γνωρίζει και θα βοηθήσει αρκετά στην εύρυθμη λειτουργία της την Δημοτική Αστυνομία !
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
+1 # Ο κ. δήμαρχος 25-10-2019 12:50
παρακαλείται να προσέλθει στην (σχολική) τάξη προκειμένου να επανεξετασθεί,γ ιατί πιάστηκε προκλητικά αδιάβαστος.
Δεν μπορείτε να προσλάβετε κ. Βασιλόπουλε όσους συμβούλους θέλετε,όπως προκύπτει από την παρ.2
του αρ.59 του ν3852/2010 όπως ισχύει.Μπορείτε να προσλάβετε συμβούλους ίσους σε αριθμό με τους αντιδημάρχους,μόνο.
Αυτούς δε,τους "αρμόδιους υπαλλήλους" που λέτε ότι σας συμβούλεψαν,να τους απολύσετε πάραυτα,γιατί δεν γνωρίζουν το αντικείμενο που κατά τα λοιπά υπηρετούν,ώστε να είναι επικίνδυνοι. Επίσης,οι σύμβουλοι πρέπει να καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου,σχετικά με τα προσόντα,πριν την πρόσληψη
τους πρέπει να γίνει δημόσια γνωστοποίηση και τελικά δημοσίευση στην Εφ. της Κυβερνήσεως.Η επιλογή τους είναι αποκλειστικά δική σας «τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του,κατάλληλα», ενώ ο σύμβουλος δεν μπορεί να προϊσταται τμήματος γιατί χάνεται η έννοια της ιδιότητας του.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER