Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:36

Κόντρα για τον «καουμπόη» στη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Κόντρα για τον «καουμπόη» στη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

 

 

Το θέμα του άμισθου συμβούλου - προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του δημάρχου, τον οποίο όρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, έθεσε ξανά με καυστικό τρόπο ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «καουμπόη» και για παράνομη απόφαση. Τις απόψεις αυτές αντέκρουσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ο Δ. Φαββατάς είπε ότι ο δήμαρχος ανέθεσε σε πολίτη καθήκοντα άμισθου συμβούλου για ζητήματα ασφαλείας, προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, και η υπηρεσία (Διεύθυνση Διοικητικού) δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό. Ανέφερε πως “ο ορισμός δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο” και παρατήρησε: “Στηρίχθηκε σε απόφαση του τέως δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για τον ορισμό της κ. Αραπογιάννη. Του δόθηκε γραφείο στο Δημαρχείο και αυτό είναι παράνομο, παράτυπο. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον καουμπόη σε υπαλλήλους, να παρεμβαίνει σε υπαλλήλους. Είναι παράνομη απόφαση”. Και κάλεσε το δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφασή του, ενώ του ζήτησε να μην έχει καμία σχέση με τους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε ότι αρμόδιοι υπάλληλοι τον διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση είναι σωστή. Είπε ότι θα εξετάσει αν το παίζει καουμπόης, αλλά το αμφισβήτησε, λέγοντας πως “ενισχύει το έργο και στηρίζει τη Δημοτική Αστυνομία” - ενώ ανέφερε ότι ακούγονται καλά λόγια γι’ αυτόν. Κλείνοντας, είπε ότι “ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να έχει όσους συμβούλους θέλει”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER