Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 16:59

Τριφυλία: Σύστημα επεξεργασίας νερού των πηγών Πλάτης

Γράφτηκε από τον

 

Προχωρά η εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού των πηγών Πλάτης όπως και οι εργασίες για τις συνδέσεις του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών, καθώς ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας τα πρακτικά των δύο διαγωνισμών.

Πιο συγκεκριμένα: Εγκρίθηκε το πρακτικό της οικονομικής προσφοράς του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού των πηγών της Τ.Κ. Πλάτης». Η μοναδική προσφορά που υπήρξε μετά και την έγκριση των δικαιολογητικών ήταν της εταιρείας “Watera Ελλάς ΑΒΕΕ Συστημάτων Επεξεργασίας Νερού» με ποσό 417.632 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 471.200 ευρώ με ΦΠΑ. Επίσης εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για τις συνδέσεις ύδρευσης Φιλιατρών όπου πλέον το έργο ανατίθεται στον δεύτερο σε σειρά κατάταξης των οικονομικών προσφορών, την εταιρεία «Ιωάννης Γομάτος και Σία Ε.Ε.» με προσφορά έκπτωσης 5,08%.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Λεβεντάκης, ο πρώτος μειοδότης που είχε δώσει και αρκετά μεγαλύτερη έκπτωση τελικά δεν υπέγραψε τη σύμβαση με τη ΔΕΥΑΤ θεωρώντας εκ των υστέρων ότι η προσφορά του θα ήταν οικονομικά επιζήμια για τον ίδιο. Ετσι κλήθηκε ο δεύτερος στη σειρά, με τον οποίο ήδη έχει έρθει σε επαφή ο δήμαρχος και έχει συμφωνήσει για μεγαλύτερη έκπτωση από αυτή της κατάθεσης της οικονομικής του προσφοράς.

Από εκεί και πέρα ο κ. Λεβεντάκης τόνισε ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, να γίνουν οι συνδέσεις και να απαλλαγεί η πόλη από τις συχνές βλάβες και τα σπασίματα του δικτύου ύδρευσης. Ζημιές που όπως είναι καθημερινές και δεν επιτρέπουν ούτε τη βελτίωση των δρόμων, ενώ μονίμως απασχολούν μηχανήματα και προσωπικό. Συμπλήρωσε δε ότι προχωρά και η αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης Κυπαρισσίας, καθώς δεν υπάρχει σχέδιό του, ώστε να προχωρήσει και η μελέτη για την αντικατάστασή του.

Κ.Μπ.