Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 19:28

Ενόχληση Κατσίβελα για ανακοινώσεις Νίκα – Λεβεντάκη

Γράφτηκε από τον
Ενόχληση Κατσίβελα για ανακοινώσεις Νίκα – Λεβεντάκη

 

«Αλλοι μόχθησαν και όχι οι Νίκας – Λεβεντάκης για έργα που αφορούν την Τριφυλίας» σημειώνει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στο λιμάνι και το κάστρο της Κυπαρισσίας και στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης.

Πλέον στο κάδρο της κριτικής του, εκτός από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, μπαίνει και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κατσίβελα αναφέρει:

«Χαίρομαι, που υπογράφθηκε η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για την δεύτερη φάση του Λιμένος της Κυπαρισσίας, μόνο που αυτές εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας, πολύ πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους οι υπογράψαντες περιφερειάρχης και δήμαρχος. Και βεβαίως το έργο το σχεδίασαν και το ωρίμασαν άλλοι. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τις αρνήσεις κάποιων να μην προχωρήσει το έργο με την διαδικασία του κατεπείγοντος διαδικασία την οποίαν τώρα ακολουθούν και υποστηρίζουν.

Οταν μιλούσαμε για την δεύτερη φάση του Λιμένος της Κυπαρισσίας μας ειρωνευόντουσαν, τώρα φωτογραφίζονται. Οταν σχεδιάζαμε το λιμάνι, αγρόν αγόραζαν.

Χαίρομαι, που εντός των ημερών θα αναρτηθεί στην διαύγεια η εκτέλεση του έργου ανακατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθουπόλεως, μόνο που και αυτό το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και αλιείας, πολύ πριν αναλάβουν οι νέες αρχές, λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές. Εργο για το οποίο μόχθησαν άλλοι και όχι βέβαια ο κ. Νίκας και ο κ. Λεβεντάκης. Και βέβαια πρόκειται κατ’ ουσία για νέο λιμάνι αλλά γι’ αυτό μερίμνησαν άλλοι.

Κάποιοι επεδίωκαν την απόρριψη, τώρα σιωπούν.

Χαίρομαι που ο κ. Νίκας είπε ότι πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το έργο της στερέωσης των βραχωδών πρανών και της θεμελίωσης των τειχών του Κάστρου της Κυπαρισσίας. Αλλά και για αυτό μόχθησαν άλλοι κυρίως και πρωτίστως το υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οταν άρχισαν οι κατολισθήσεις στο κάστρο της Κυπαρισσίας, στην ντάπια, πιέσαμε αφόρητα τις αρχές για να περισώσουμε το μνημείο και τα καταφέρνουμε εν τέλει παρά τις αμφισβητήσεις. Θα περάσουν πολλά χρόνια να μάθουν το κάστρο της Κυπαρισσίας!

Λυπάμαι, που κάποιοι θέλουν να θερίσουν χωρίς να σπείρουν. Αυτό είναι το εύκολο, αλλά και με ημερομηνία λήξης».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER