Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 20:08

Παραίτηση Χριστόπουλου από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Παραίτηση Χριστόπουλου από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας

 

Την παραίτησή του από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρός της.

Σε επιστολή του μάλιστα εξηγεί τους λόγους, που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και συγκεκριμένα κάνει λόγο για:

“- Ανυπαρξία σχεδίου ουσιαστικής λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής, αποκατάστασης των μικροζημιών που καθημερινά απασχολούν τους διευθυντές και προϊσταμένες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

- Αδυναμία στο να καταρτίσει ένα σύστημα καταγραφής (πλατφόρμα) των αναγκών ώστε να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα στην επίλυση αυτών.

- Αδιαφορία στο να διεκδικήσει πόρους, παρά την επιμονή μου, για τη χρηματοδότηση των σχολείων, η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε στα στοιχειώδη και η Σχολική Επιτροπή παραμένει παθητικός θεατής.

- Ελλειμμα συντονισμού και συνεργασίας ανάμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες και τη Σχολική Επιτροπή για τη διαχείριση των προβλημάτων.

- Ανυπαρξία εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.

- Αρνηση στην κάλυψη εξόδων των σχολείων από το Δήμο Καλαμάτας”.

Επίσης προσθέτει: “Αυτονόητο επίσης θεωρώ τη μη καταβολή αντιμισθίας στη διοίκηση και σε ό,τι με αφορούσε ο συνδυασμός που εκπροσωπώ έχει αποφασίσει η όποια αποζημίωση θα πήγαινε στα σχολεία. Οι καθαρίστριες έμειναν απλήρωτες για 2 μήνες με τις όποιες συνέπειες. Στην τελευταία συνεδρίαση προτάθηκε από τον πρόεδρο και ομόφωνα αποφασίστηκε, προσωρινά, η μεταφορά χρημάτων από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων για την πληρωμή των καθαριστριών, συμφώνησα σε αυτό προκειμένου να πληρωθούν οι καθαρίστριες και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, παρότι η επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής αφορά αποκλειστικά τη χρηματοδότηση των σχολείων. Σημειώνω πως ο μεγαλύτερος μισθός των καθαριστριών είναι 300 ευρώ! Αυτή τη συμφωνία μου, ο κ. πρόεδρος την εξέλαβε ως αδυναμία και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες διευθυντών για τη μείωση που παρατηρήθηκε, με έλλειμμα ευθύτητας και για μικροπολιτικούς λόγους απαντούσε πως “ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων έκαναν την κατανομή”.

Να σημειώσουμε πάντως ότι από τη θέση του, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, παραιτήθηκε προ ημερών και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Πολίτης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER