Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 13:08

Πρόταση Τόνιας Κουζή για το δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη

 

Ερώτηση για τα προβλήματα στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη και την αντίδραση κατοίκων και επαγγελματιών των χωριών του Ταϋγέτου απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς το δήμαρχο, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη σύσκεψη συλλόγων, κατοίκων και επαγγελματιών του Ταϋγέτου, παρατήρησε ότι αποφάσισαν δυναμική διαμαρτυρία και ρώτησε γιατί έχει διακοπεί η χρηματοδότηση των δύο μεγάλων έργων του δήμου και της Περιφέρειας, καθώς και τι γίνεται με τις εργολαβίες αποκατάστασης. Πρότεινε να οργανωθεί εξειδικευμένη συνεδρίαση δήμου και Περιφέρειας για να δουν τι γίνεται με τα δύο έργα.

Αναφορά στο θέμα έκανε και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος, κάνοντας λόγο για σοβαρά προβλήματα στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη και υποστηρίζοντας πως οι καταπτώσεις σχετίζονται και με τη λειτουργία της Μαραθόλακκας.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι “δεν είναι δική μας ευθύνη ο εθνικός δρόμος, επικοινώνησα με τον αντιπεριφερειάρχη. Το πρόβλημα εστιάζεται στις κατολισθήσεις και στα πλέγματα”. Ενημέρωσε πως “στη μεγάλη εργολαβία των 3 εκ. ευρώ πρόκειται άμεσα να πληρωθεί ο πρώτος λογαριασμός και ο εργολάβος μπορεί να συνεχίσει, ενώ η εργολαβία αποκατάστασης των 300.000 ευρώ έχει ολοκληρωθεί”.

Εκτίμησε ότι “τα χωριά τα ενισχύει η ανθρώπινη παρουσία” και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα χωρικής παρέμβασης, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Γ.Σ.