Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 07:56

Επιφυλάξεις για τα έξοδα του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

 

Ερωτήσεις και επιφυλάξεις εξέφρασαν οι μειοψηφίες και ζήτησαν εξηγήσεις για τα έξοδα του Καρναβαλιού (σύνολο 42.000 ευρώ μαζί και με τις άλλες εκδηλώσεις) και για τις αναθέσεις εργασιών στα ίδια άτομα με προηγούμενες εκδηλώσεις, κατά τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Η επιτροπή ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στη “Φάρις” της διοργάνωσης του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος είπε ότι “έχει προαποφασιστεί πού θα δοθούν οι εργασίες” και πρόσθεσε: “Και στη “Φάρις” υπάρχει σαλαμοποίηση αντί αναλυτικής κατάστασης για τα έξοδα. Δεν είναι σωστό τα ίδια άτομα που δούλεψαν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, να δουλέψουν και για το καρναβάλι”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε εξηγήσεις κι ενημέρωση και παρατήρησε “υπάρχει ένας κανόνας: Οσο αξίζουν τα υλικά τόσο αξίζουν και οι εργασίες και αυτό εδώ δεν ισχύει”.

Ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας είπε ότι είναι ξεχωριστά η προμήθεια - αγορές υλικών και οι κατασκευές.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας παρέπεμψε για απαντήσεις στη “Φάρις”, στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., λέγοντας ότι “εκεί θα δοθούν εξειδικευμένες απαντήσεις”.

Ο Παντ. Δρούγας είπε ότι “θα έρθει άνθρωπος από την Οργανωτική Επιτροπή και θα ενημερώσει πώς και γιατί έχουν αγοραστεί αυτά τα υλικά που αναφέρονται” και συμπλήρωσε: “Δεν το κατέχω το καρναβάλι. Προβάλλει, όμως, την πόλη και αυξάνει την επισκεψιμότητα και θέλουμε να το αναβαθμίσουμε”. Και μαζί με τον Γ. Φάβα είπε ότι έχουν δοθεί προσφορές.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου που παραβρέθηκε, ξεκαθάρισε ότι “θέλουμε το καρναβάλι και να αναβαθμιστεί. Για τα έξοδα ρωτάμε”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος που παρέστη (δεν είναι μέλος) δήλωσε: “Τα πάντα για να πετύχει το καρναβάλι, διαφημίζει την πόλη”.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης εκτίμησε ότι “κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο θα γίνει” και ανέφερε πως “έχει δίκιο για τα πρόσωπα ο Κοσμόπουλος, αλλά θεωρώ ότι η “Φάρις” παίρνει προσφορές”. Ακόμα, είπε ότι “έχουμε συμπεριφορές κι εκφράσεις που δεν ταιριάζουν σε όλους” και προέτρεψε “να μην προσβάλουμε θρησκευτική κι εθνική συνείδηση. Παράκληση, νουθεσία κάνω να μην προσβάλουν”.

Ο Β. Τζαμουράνης ξεκαθάρισε ότι “δεν κάνουμε συζήτηση για το καρναβάλι, αν το θέλουμε. Οι όποιες ερωτήσεις και επιφυλάξεις να μην ανάγονται σε τέτοια ζητήματα”. Και απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, είπε: “Πάμε στους ίδιους γιατί έχουν τεχνογνωσία, εμπειρία, αλλά να έχουμε την καλύτερη δυνατή τιμή”.

Λευκό ψήφισαν ο Β. Κοσμόπουλος και ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος της παράταξης Οικονομάκου.

Γ.Σ.