Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 16:31

Οδική παράκαμψη της Καρδαμύλης ζητεί ο Γιαννημάρας (βίντεο)

 

Να γίνει η παράκαμψη της Καρδαμύλης στο έργο βελτίωσης του κεντρικού επαρχιακού δρόμου της Μάνης, ζητεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τα σημαντικά ζητήματα του δήμου. Εξήγησε ότι επικεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη παρέμβαση, αφού δεν προχωρά η περίπτωση καινούργιας χάραξης του δρόμου που ήθελε η δημοτική αρχή και δόθηκε εντολή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει σε βελτιώσεις του υπάρχοντος δρόμου.

Οσον αφορά το θέμα της ύδρευσης, ανέφερε ότι μελετάται η εγκατάσταση νέου αγωγού Φ400 από την Καλαμάτα στις Κιτριές κι επεσήμανε πως θα ζητήσουν μελέτη για να φθάσει αυτός ο αγωγός μέχρι την Τραχήλα. Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, όπου υπάρχει προβληματισμός καθώς δεν έχει βρέξει και δεν έχει χιονίσει, ο κ. Γιαννημάρας ενημέρωσε ότι εξετάζουν όλες τις πηγές και με τη γεώτρηση που έχουν κάνει, ελπίζουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα σε περίπτωση λειψυδρίας.

Για τα ζητήματα της αποχέτευσης, όσον αφορά την παραλιακή Αβία είπε ότι δεν έχουν συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τις ποσότητες που δεν επαρκούν για να λειτουργήσει σωστά ο αγωγός.

Για τη Δ.Ε. Λεύκτρου ο δήμαρχος είπε ότι συζητά με την ΕΕΤΑΑ για τη σύνταξη μελέτης αποχέτευσης - βιολογικού καθαρισμού σε Καρδαμύλη, Νεοχώρι - Στούπα και Αγιο Νικόλαο, ξεχωριστά σε κάθε περιοχή.

Γ.Σ.