Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 13:30

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών η Καλαμάτα

 

 

Στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Detrop Boutique» στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας.

Περισσότεροι από 350 εκθέτες από 16 χώρες θα φιλοξενηθούν στους χώρους της ΔΕΘ – Helexpo, ενώ η έκθεση θα υποδεχθεί και 230 hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, αναφερόμενος στην «Detrop Boutique» επισήμανε πως “έχει ως στόχο να προβάλει τα καλύτερα ντελικατέσεν προϊόντα και τρόφιμα, αναδεικνύοντας τους μικρούς Ελληνες παραγωγούς, ενώ συγκεντρώνει επίσης τις συμμετοχές οκτώ Περιφερειών και του Δήμου Καλαμάτας”.

Μιλώντας για την παρουσία της Καλαμάτας στην έκθεση, ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος τόνισε πόσο σημαντική είναι η εξωστρέφεια και η κατάκτηση νέων αγορών. “Η Καλαμάτα συναντιέται με τον Βορρά μέσω της «Detrop Boutique», που γίνεται εφαλτήριο για την προβολή και ανάδειξη της παραγωγής της περιοχής σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές” ανέφερε - και σημείωσε πως το ένα τρίτο της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου παράγεται στη Μεσσηνία.

Ακόμα, επεσήμανε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί στενά με τη ΔΕΘ - Helexpo για τη διοργάνωση μιας θεματικής έκθεσης στην Καλαμάτα με επίκεντρο το ελαιόλαδο.