Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 16:48

Δήμος Καλαμάτας: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους (βίντεο)

 

Ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί σε κλειστούς χώρους γι’ αυτή την εβδομάδα, λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε ο Δήμος Καλαμάτας.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο νέο Δημαρχείο, ενημερώνοντας για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την πρόληψη κρουσμάτων του κορονοϊού, σε σύσκεψη προχθές το βράδυ στο ιστορικό Δημαρχείο. Για τις αποφάσεις αυτές ενημερώθηκε από τον δήμαρχο η διαπαραταξιακή επιτροπή χθες το πρωί.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι η απόφαση αυτή αφορά εκδηλώσεις στο Πνευματικό, στο Εργατικό Κέντρο, στη Φιλαρμονική κ.α. και παρατήρησε πως την “ερχόμενη Κυριακή θα δούμε πώς θα είναι η κατάσταση και θα επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας”.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι εκτός από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για συμμόρφωση σύμφωνα με την εγκύκλιο της κυβέρνησης, αποφασίστηκαν, ακόμα, απολύμανση και κλείσιμο για 2 ημέρες των αθλητικών χώρων και απολύμανση την Παρασκευή στα σχολεία, ώστε να υπάρχει το Σαββατοκύριακο το περιθώριο για να μην κλείσουν. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως “η απολύμανση δεν είναι απαραίτητη, αν δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού”.

Ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι ο δήμος συμμορφώνεται με την εγκύκλιο για κλείσιμο των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες, για αναβολή συνεδριακών εκδηλώσεων για 4 εβδομάδες (ενημερωτική εγκύκλιος θα ξεκαθαρίσει ποιες είναι αυτές), για απαγόρευση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες και για διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.