Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 19:30

Τρεις συμβασιούχοι στο Δήμο Δυτικής Μάνης

 

Τρία άτομα ΥΕ πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Δυτικής Μάνης για 4 μήνες, 2 για τη στελέχωση της Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και ένα για την Υπηρεσία Καθαριότητας. Τις προσλήψεις αυτές αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι 2 ΥΕ γενικών καθηκόντων είναι “για τη στελέχωση της νεοσυσταθείσας Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στα πλαίσια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορονοϊού. Ο δήμος δεν διαθέτει προσωπικό υπηρεσιών που να έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία τους, προκειμένου να την στελεχώσουν, εκτός από 2 ΥΕ καθαρίστριες σχολικών μονάδων που θα απασχοληθούν στην απολύμανση και καθαρισμό του κτηρίου του δήμου και της Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Τα δύο άτομα θα χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχών ειδών πρώτης ανάγκης τους κατοίκους του δήμου που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι. Επίσης, θα συνδράμουν στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του νομού, ανάλογα με τις οδηγίες τους”.

Για τον ΥΕ εργάτη καθαριότητας αναφέρεται ότι “η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει αποδυναμωθεί από προσωπικό, αφού από τους 4 μόνιμους και ΙΔΑΧ εργάτες καθαριότητας ένας απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού”.