Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 07:51

Παναγιώτης Κατσίβελας: “Υλοποιούνται μόνο έργα της δικής μας δημοτικής αρχής”

 

Εργα της δικής του δημοτικής περιόδου είναι αυτά που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται σήμερα στο Δήμο Τριφυλίας, τονίζει ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας – σημειώνοντας για παράδειγμα την ανάπλαση της Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά, που εντάσσεται στο “Leader” και μπαίνει στην τελική ευθεία των υπογραφών.

Πρόκειται για έργα που, όπως αναφέρει ο κ. Κατσίβελας, οργάνωσαν και σχεδίασαν με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, την οποία η σημερινή δημοτική αρχή με άστοχες αποφάσεις κατάφερε να υποβαθμίσει.

Από εκεί και πέρα εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία των έργων του δήμου και μιλά για ορυμαγδό αδιαφανών και ευκαιριακών αναθέσεων προς τρίτους αγνώστου προελεύσεως, χωρίς σχέδιο και κανένα προγραμματισμό για τη διαχείριση της κρίσης που όλοι περνάμε.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας αναφέρει:

«Οπως κατ’ επανάληψη και με επιμονή έχω παρουσιάσει, τα έργα που η δική μας δημοτική αρχή έχει καταφέρει, μετά από επίπονη, συστηματική αλλά κυρίως αποδοτική δουλειά για το δήμο, μεγάλα και σημαντικά έργα, είτε υλοποιούνται, είτε έχουν δημοπρατηθεί, είτε έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, είτε εντάσσονται το ένα μετά το άλλο σε χρηματοδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Οταν παρέδωσα την διαχείριση του δήμου μας σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασα όλα τα έργα που είχαμε δημιουργήσει και είχαν πάρει το δρόμο τους. Και επιβεβαιώνουμε και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ενα από τα σημαντικά έργα,που και τότε είχα ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου μας, ήταν το έργο η “Ανάπλαση κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων πόλης Φιλιατρών (καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτηση του)” 595.245,66 ευρώ που είχε περάσει από όλες τις αξιολογήσεις του προγράμματος CLLD/Leader και είχα προκριθεί έναντι όλων των άλλων και ήταν να εκδοθεί η απόφαση. Τώρα και επίσημα το έργο παίρνει το δρόμο της τελικής υπογραφής.

Είναι ένα έργο που οργανώσαμε και σχεδίασε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, όπως και όλα τα άλλα που εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα “Φιλόδημος”, το Ταμείο Λειψυδρίας και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετικής ποιότητας δουλειά που έκαναν, όλα τα χρόνια που εγώ είχα την ευθύνη του δήμου μας. Αυτή την τεχνική υπηρεσία με ένα σωρό άστοχες αποφάσεις κατάφεραν να υποβαθμίσουν.

Ανησυχώ γιατί ό,τι γίνεται τώρα και θα γίνεται τα επόμενα χρόνια είναι μόνο  κατακτήσεις της δικής μας δημοτικής αρχής. Ανησυχώ για την απραξία που υπάρχει.

Ανησυχώ γιατί το ένα μετά το άλλο τα έργα που εκτελούνται εκτρέπονται λόγω της ραθυμίας και της αβουλίας που υπάρχει.

Ανησυχώ γιατί η δημοτική αρχή πλέον επιδίδεται σε ένα ορυμαγδό αδιαφανών και  ευκαιριακών αναθέσεων, προς τρίτους αγνώστου προελεύσεως, χωρίς σχέδιο και κανένα προγραμματισμό για την διαχείριση της κρίσης που όλοι περνάμε».