Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 16:29

Σύμβαση για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα

 

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας - β’ φάση, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε την Τετάρτη ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι περιοχές όπου θα υλοποιηθεί το έργο είναι κυρίως το Ιστορικό Κέντρο και κάποια σημεία διάσπαρτα στην πόλη της Καλαμάτας, τα οποία χρήζουν άμεσης αντικατάστασης. Το έργο αφορά την αντικατάσταση με αγωγούς PE τρίτης γενιάς, τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και χυτοσιδηρούς σωλήνες που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και συχνές βλάβες.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 24,624 χιλιόμετρα. Από αυτά, τα 20,144 χλμ. αφορούν δίκτυα αγωγών με διατομή d90 και τα 5,48 χλμ. αφορούν αγωγούς διατομής d160 έως d200. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν με τους νέους αγωγούς και οι συνδέσεις των ακινήτων τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους αγωγούς που αντικαθίστανται. Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή πόσιμου νερού στις υποδομές, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού και ενέργειας που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες και ανάδοχος είναι η εταιρεία Α.Γ.Τ. Ανώνυμη Εταιρεία με δ.τ. AGT Construction ΑΤΕ, με έκπτωση 31,99% και ποσό σύμβασης 1.725.533,87 ευρώ.