Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 18:16

Δήμος Καλαμάτας: Ακύρωση του ορισμού Κουράκλη ως γενικής διευθύντριας μετά από προσφυγή Αγρίου


Την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου για τον ορισμό της διευθύντριας Προγραμματισμού Παναγιώτας Κουράκλη ως αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας του δήμου, ακύρωσε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκος Παπαθεοδώρου.

Ο συντονιστής αποδέχθηκε την προσφυγή της διευθύντριας Πολεοδομίας Σταυρούλας Αγρίου, καθώς αυτή έχει ασκήσει για περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένου. Για τον ίδιο λόγο ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης απέρριψε την προσφυγή της διευθύντριας Οικονομικών Γεωργίας Ηλιοπούλου.
Στο σκεπτικό της απόφασης του κ. Παπαθεοδώρου γίνεται δεκτή η άποψη της κ. Αγρίου ότι “η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί, διότι αφενός δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και αφετέρου δε φέρει σαφή, ειδική και επαρκή αιτιολογία ως προς τη μη επιλογή μου ως αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, ήτοι για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε η εκ του νόμου μόνη προϋπόθεση της αναπλήρωσης από τον προϊστάμενο που έχει ασκήσει για περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένου”.
Από τα προσαχθέντα έγγραφα προκύπτει ότι “οι κ.κ. Αγρίου Σταυρούλα, Ηλιοπούλου Γεωργία και Κουράκλη Παναγιώτα έχουν βαθμό Α’, επιπροσθέτως µε τα αρ. πρωτ. 4717/373 + 4500/374/10-02-2020 έγγραφα της Διεύθυνσης Διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας η σειρά κατάταξης των αρχαιότερων σε θέση διευθυντή την 31-01-2020 (ημερομηνία έκδοσης της προσβαλλόμενης απόφασης) διαμορφώνεται ως εξής: Αγρίου Σταυρούλα έχει ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για 14 χρόνια - 11 μήνες - 2 ημέρες. Ηλιοπούλου Γεωργία έχει ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για 13 χρόνια - 9 μήνες - 13 ημέρες. Κουράκλη Παναγιώτα έχει ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για 13 χρόνια - 4 μήνες - 15 ημέρες”.
Αναφέρεται ότι “κατά της ως άνω απόφασης χωρεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του αρ. 152 του Κ.∆.Κ. (Ν. 3463/06), εντός προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας”.