Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 20:02

Αρχαιολόγο προσέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας για την ανάπλαση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

Αρχαιολόγο προσέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας για το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. Πρόκειται για την Αγγελική Αντωνοπούλου με την οποία χθες ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.

Σε αυτήν αναφέρεται:
«Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου της υπογειοποίησης του δικτύου στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας αποκαλύφθηκαν τμήματα υπόγειου κτιστού αποχετευτικού αγωγού. Η αρχαιολόγος θα είναι αρμόδια για την ανασκαφική και αρχαιολογική τεκμηρίωση (τήρηση ημερολογίων ανασκαφής, καθαρισμός και συντήρηση ευρημάτων, καταγραφή, φωτογράφηση, αποτύπωση και τεκμηρίωση καθώς και η κατάθεση εκτενούς επιστημονικής έκθεσης συνοδευόμενης από κατάλογο ευρημάτων).
Στις εργασίες περιλαμβάνονται η μεταφορά, καταγραφή, αποτύπωση και συντήρηση των ευρημάτων».
Η πρόσληψη έγινε προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροδότησης οι οποίες γίνονται από τον ΔΕΔΔΗΕ. Να σημειώσουμε πως οι εργασίες ανάπλασης έχουν σταματήσει από τον ανάδοχο του έργου, καθώς όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης το έργο βρίσκεται στον αέρα, αφού δεν είχε γίνει προσυμβατικός έλεγχος. Οι πληροφορίες λένε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να βρεθεί λύση για να προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες.
Σε ό,τι αφορά το ίδιο έργο, με εντολή δημάρχου, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου προχώρησε και σε αντικατάσταση του επιβλέποντα μηχανικού.