Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 20:12

Μείωση αντικειμενικών αξιών ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στο δήμο προτείνει με κατά πλειοψηφία απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, σε συνεδρίασή του διά περιφοράς.

Παρέχοντας τη γνώμη του το Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Γιαννημάρα, που παρατήρησε ότι “βλέποντας τις ισχύουσες τιμές παρατηρεί κανείς ότι υπάρχουν ανισότητες, αλλά και εξόφθαλμοι κακοί υπολογισμοί των τιμών σε διάφορες ζώνες. Επειδή η πανδημία του Covid-19 θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία και κυρίως στη Μάνη οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, αφού ούτε από τις ελιές οι δημότες είχαν το εισόδημα των προηγούμενων χρόνων, αλλά ούτε και από τον τουρισμό θα έχουν, προτείνουμε τη μείωση των τιμών των ζωνών”.

Το Συμβούλιο, στη συνέχεια, αποδέχθηκε την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Μαραμπέα, όλο το παραλιακό κομμάτι από την Αβία μέχρι την Τραχήλα να είναι ενιαίο, να έχει την ίδια τιμή. Την πρόταση καταψήφισε ο Αλέξης Ρουτζούνης, θεωρώντας ότι οι τιμές στην ορεινή ζώνη είναι μεγάλες και δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μικρή διαφορά με την παραλιακή ζώνη.

Σύμφωνα με την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, οι τιμές που προτείνονται, είναι:

500 ευρώ το τ.μ.: Αγ.Νίκωνας, Αλτομυρά, Εξωχώρι, Θαλάμες, Καρυοβούνι, Καστάνια, Κέντρο, Λαγκάδα, Μηλέα, Νομιτσί, Πηγάδια, Σαϊδόνα, Σωτηριάνικα, Τσέρια.

600 ευρώ: Κάμπος, Σταυροπήγιο, Προσήλιο, Αγία Σοφία, Πετροβούνι, Πλάτσα, Πηγή, Πύργος, Προάστιο, Λάκκος, Μεγάλη Μαντίνεια, Δολοί, Καλλιανέικα.

800 ευρώ: Ρίγκλια, Κοτρώνι, Νεοχώριο, Λεύκτρο.

850 ευρώ: Τραχήλα, Αγιος Δημήτριος, Αγιος Νικόλαος, Καρδαμύλη, Στούπα, Αρχοντικό, Παλαιόχωρα, Ακρογιάλι, Κιτριές.