Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 07:52

Ναυαγοσώστης και στην ακτή της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας

 

Ναυαγοσώστης και στην ακτή της Δυτικής Παραλίας, στον Κορδία θα υπάρχει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στο Δήμο Καλαμάτας και κάθε ναυαγοσωστικός πύργος (9 συνολικά) θα πρέπει να έχει απινιδωτή, για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Για τους λόγους αυτούς είναι μεγαλύτερο φέτος το κόστος για τους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες ακτές του δήμου.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε προσωρινό ανάδοχο για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Είναι ο Γεώργιος Μιχαλιός, περσινός ανάδοχος, με προσφορά 187.110,54 ευρώ.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε ανταγωνισμός και κατατέθηκε μία προσφορά που είναι ίση με τον προϋπολογισμό.

Ο Βασ. Τζαμουράνης ζήτησε συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με πέρυσι για να πειστούν ότι η προσφορά είναι συμφέρουσα για το δήμο και η διευθύντρια Προγραμματισμού Παναγιώτα Κουράκλη απάντησε ότι φέτος έχει αυξηθεί το αντικείμενο, γι’ αυτό και αυξήθηκε η τιμή.

Η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι με τις υποχρεώσεις που βάζουν για τον ανάδοχο, είναι μικρό το ποσό του προϋπολογισμού και γι’ αυτό έχουν διαμαρτυρηθεί και δεν καταθέτουν προσφορές. Υπενθύμισε ότι πέρυσι με τον ίδιο ανάδοχο ήταν εξαιρετική η παροχή υπηρεσιών από τους ναυαγοσώστες.

Οι ακτές του Δήμου Καλαμάτας που θα καλυφθούν από ναυαγοσωστικής άποψης είναι οι: α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα). β) Αλμυρό στη Βέργα, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). δ) Δυτική Παραλία (Κορδίας) 400 μ. (1 βάθρο).

Γ.Σ.