Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 18:01

Δήμος Καλαμάτας: Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για πλημμύρες

Νωρίς, πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, συνέρχεται το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Καλαμάτας, μεθαύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, με θέμα “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020 - 2021”.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, στο ισόγειο, ενώ σ’ αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι υπηρεσιών - φορέων και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, η συνεδρίαση προγραμματίστηκε σε συνέχεια οδηγιών του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου, προκειμένου άμεσα να υπάρξει καταγραφή προβλημάτων και αντιμετώπισή τους, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του δήμου. Επίσης, στόχος είναι να υπάρξει και η κινητοποίηση των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με την πολιτική προστασία φορέων, ώστε να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα ενόψει της χειμερινής περιόδου που ακολουθεί.

Ηδη συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του δήμου προβαίνουν σε καθαρισμούς στον αστικό ιστό, αλλά και σε σημεία που έχουν παρατηρηθεί προβλήματα κατά το παρελθόν. Αναφέρεται ότι ο δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα συνδράμει στο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσον αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων.