Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 11:37

Μονιμοποιήσεις ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας (βίντεο)

“Εικονική πραγματικότητα” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος το πλάνο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας “να επιτελέσει μεγάλο έργο”, υπογραμμίζοντας την υποστελέχωση της επιχείρησης.

Ειδικότερα παρουσίασε τον “χάρτη” των 110 συνολικά απασχολούμενων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, οι οποίοι, όπως τόνισε ο ίδιος, επιμερίζονται ως εξής: 63 μόνιμοι υπάλληλοι, 22 συμβασιούχοι που εργάζονται με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου και που το επόμενο διάστημα συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα, 9 συμβασιούχοι 4 μηνών λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, 3 ΑμεΑ, 8 συμβασιούχοι 8 μηνών και 5 απασχολούμενοι με τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.


Ο κ. Κουφαλάκος μάλιστα επεσήμανε, ότι από τους 63 μόνιμους υπαλλήλους, το 50% τα προσεχή χρόνια οδεύει για συνταξιοδότηση. “Πρόκειται για μία απαξιωτική κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ, ενώ αντίστοιχα ζητήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας” υπογράμμισε λέγοντας ότι με τέτοια στοιχεία δεν μπορεί η ΔΕΥΑΚ να επιτελέσει το έργο που λέει η δημοτική αρχή, την οποία μάλιστα καλεί να λάβει την απαιτούμενη πολιτική απόφαση και “να σταματήσει το παιχνίδι των δικαστηρίων με το οποίο έχουν ματώσει οικονομικά τα παιδιά από δικαστήριο σε δικαστήριο”.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρόταση του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μανώλη Γραφάκου για διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και ενοποίησής τους σε επίπεδο Περιφέρειας. “Καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό απώτερο σκοπό έχει την εκχώρηση της ύδρευσης στον ιδιωτικό τομέα, εκτελώντας τις οδηγίες που υπάρχουν από την Ε.Ε.” σχολίασε.