Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 08:45

Δήμος Καλαμάτας: Μεγάλη παρέμβαση για κατολίσθηση στα Περιβολάκια (βίντεο)

Με μια μεγάλη παρέμβαση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της κατολίσθησης στα Περιβολάκια, στη θέση “Μούσγα”, από την εργολαβία των 3 εκ. ευρώ του Δήμου Καλαμάτας, για εργασίες στα χωριά του Ταϋγέτου. Πρόκειται για έργο που υλοποιείται με ανάδοχο την εταιρεία “Ανταίος” και χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

“Είναι δύσκολη περιοχή, ένα κομμάτι που φεύγει συνεχώς”, μας είπε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και παρατήρησε: “Οι προηγούμενες παρεμβάσεις δεν είχαν το αποτέλεσμα που έπρεπε. Δίνουμε οριστική λύση, είναι μεγάλο έργο, θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα από τα απρόβλεπτα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά και για τα υδραυλικά. Δεν θα στερήσουμε, όμως, τίποτα από τις άλλες κοινότητες, από αυτά που θα κάναμε στα άλλα χωριά του Ταϋγέτου”.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα “να έχουμε και σταθερή ροή στη χρηματοδότηση για να μη σταματήσει το έργο να υλοποιείται” και βεβαίωσε: “Οπως και να έχει, όποτε σταμάτησε η χρηματοδότηση, εμείς πιέσαμε και καταφέραμε να έρθουν χρήματα και να ξαναξεκινήσει. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα”.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι “οι χρηματοδοτήσεις μετά τα γεγονότα (πλημμύρες) στην Καρδίτσα είναι λιγάκι δύσκολες. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια καθυστέρηση, αλλά τα χρήματα έρχονται και συνεχίζεται το έργο”.

Γ.Σ.