Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 09:51

Μεσσηνία: Ταμειακό έλλειμμα 93.818 ευρώ στην ΚΕΑΔΗΜ


Ταμειακό έλλειμμα 93.818 ευρώ τη χρονική περίοδο 2015-2018 αποκάλυψε η έκθεση του ορκωτού λογιστή Στέφανου Κιουλαφά στην ΚΕΑΔΗΜ την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μεσσήνης.

Το έλλειμμα στο ταμείο της επιχείρησης, σε συνδυασμό με χαμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 205.615 ευρώ, καθιστούν την ΚΕΑΔΗΜ μη βιώσιμη.
Ο ορκωτός λογιστής, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχαν απολογισμοί για την απόδοση των ποσών και ούτε υπήρχε κατάλληλο μηχανογραφικό πρόγραμμα από το 2011.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχιζόταν χθες μέχρι αργά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά που εκτιμάται ότι λείπουν εισπράττονταν μέσω τράπεζας και το δικαίωμα αυτό ειπώθηκε ότι το είχε ένα άτομο μόνο, χωρίς να αναφερθεί ποιο άτομο και με ποια ιδιότητα.
Ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Φύκιρης ανέφερε πάντως ότι η εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι, σύμφωνα με την πρόταση που θα κάνει η νομική υπηρεσία του δήμου, η έκθεση του ορκωτού λογιστή να πάει στις αρμόδιες αρχές για τον καταλογισμό ευθυνών, αν και εφόσον υπάρχουν.