Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 10:40

Δώδεκα θέσεις για θανόντες από κορονοϊό στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Δώδεκα θέσεις για θανόντες από κορονοϊό και άλλα λοιμώδη νοσήματα θα δημιουργηθούν στο νεκροταφείο Καλαμάτας, στο χώρο του μεταχώματος.

Αυτό αποφάσισε εκτός ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με δημότη που πέθανε από κορονοϊό και ετάφη τελικά στο χώρο του μεταχώματος του νεκροταφείου.
Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης παρατήρησε ότι χώρο στο νεκροταφείο για θανόντες με λοιμώδη νοσήματα έπρεπε να έχουμε εδώ και καιρό. Ευχήθηκε τα 50 τ.μ. που προτείνονται να είναι υπεραρκετά και ενημέρωσε πως στα περιφερειακά νεκροταφεία δεν προβλέπεται τέτοιος χώρος (για θανόντες από λοιμώδη νοσήματα).
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας επιβεβαίωσε ότι δεν προβλέπεται στα ημιαστικά και περιφερειακά νεκροταφεία χώρος ταφής για θανόντες με λοιμώδη νοσήματα, αλλά ενημέρωσε πως έχει ταφεί άνθρωπος με κορονοϊό στο νεκροταφείο Μικρομάνης. Εξήγησε ότι αυτά προβλέπουν οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς στα περιφερειακά νεκροταφεία οι θανόντες με λοιμώδη νοσήματα θα θάβονται δίπλα με τους άλλους θανόντες, και ζήτησε αυτό να εξεταστεί.
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε σύγχρονο νεκροταφείο και αποτεφρωτήριο, και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος για νέο νεκροταφείο.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι θα πρέπει να διευθετηθεί χώρος για θανόντες από λοιμώδη νοσήματα και στα νεκροταφεία των κοινοτήτων, καθώς δεν γίνεται να μεταφέρει θανόντες με τέτοια νοσήματα από τα χωριά στην πόλη.
Γ.Σ.