Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 15:06

Σωματείο ΔΕΥΑ κατά  δημοτικής αρχής Τριφυλίας


Τη δημοτική αρχή Τριφυλίας επικρίνει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για την προβληματική κατάσταση στη ΔΕΥΑΤ.


“Θεωρούμε ότι γίνεται σκόπιμα”, εκτιμά το Δ.Σ. του σωματείου και παρατηρεί πως “έχει να κάνει με τις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής, που θέλει υποστελεχωμένη την υπηρεσία για να δρομολογηθούν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης”.
Σε ανοιχτή του επιστολή το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αναφέρει: “Εχουμε προβεί πολλές φορές σε διαμαρτυρίες, συνοδευόμενες με προτάσεις για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Οταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος κ. Λεβεντάκης, αμέσως ζητήσαμε συνάντηση και του θέσαμε τις προτάσεις, για τη βελτίωση παροχής των υπηρεσιών, που πρέπει να παρέχει η ΔΕΥΑΤ προς το λαό της Τριφυλίας, καθώς και προτάσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, του καταθέσαμε εκ νέου τα έγγραφα που είχαμε καταθέσει στην προηγούμενη διοίκηση, ώστε να ενημερωθεί και να προχωρήσει σε ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα. Πήραμε υποσχέσεις άμεσης δρομολόγησης των ενεργειών, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των προτάσεων, αφού ο ίδιος είχε αναλάβει πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ. Μέχρι και σήμερα τα αιτήματα παραμένουν τα ίδια. Οσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, είναι η πραγματικότητα κι έχουν να κάνουν με τη στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ. Φυσικά δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανικανότητα της διοίκησης ή της δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ότι γίνεται σκόπιμα. Εχει να κάνει με τις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής, που θέλει υποστελεχωμένη την υπηρεσία για να δρομολογηθούν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. Δεν νοείται σήμερα, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν αναπτυχθεί, να μην μπορούν να διαχειριστούν τις υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης, προς όφελος των εργαζομένων. Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχουν στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας. Δεν επιτρέπεται να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι σε αυτά τα άθλια γραφεία, σε περίοδο μάλιστα πανδημίας. Καλούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να προβούν σε έλεγχο και να υποχρεώσουν τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ και τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν εκεί όπου θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα, που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς των ιών”.