Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 17:40

Καλαμάτα: Αναμονή απάντησης για Κουκούτση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση


“Σας υποβάλλουμε την απόφαση 206/2020 του Δημοτικού μας Συμβουλίου και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες”.

Αυτό και μόνο αναφέρει το παραπεμπτικό που έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στις 9 Νοεμβρίου, προς το Τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού Ν. Μεσσηνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου”, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Οκτωβρίου για το θέμα του συμβούλου – καταδικασθέντα πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.
Στο συγκεκριμένο τμήμα της Αποκεντρωμένης στάλθηκε το πρακτικό με όλη τη συζήτηση και την απόφαση, σύμφωνα με την οποία, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνει:
“Οπως είναι γνωστό την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της για συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο Κουκούτσης, που καταδικάστηκε σε 6 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά που στις εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας και εξέλεξε ένα ακόμα δημοτικό σύμβουλο. Ο συγκεκριμένος που συνεργαζόταν με τη δημοτική αρχή και πρόσφατα παραιτήθηκε από την έμμισθη θέση που κατείχε, καθώς και από άλλες επιτροπές στις οποίες συμμετείχε.
Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για τη συμμετοχή και τη διεύθυνσή της, ζητάμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την πολιτική απομόνωση και μη συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε το προεδρείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία”.

ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την περασμένη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει έρθει καμία έγγραφη απάντηση από την Αποκεντρωμένη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, παρέστη και συμμετείχε ο Δ. Κουκούτσης.
Στην αντίδραση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρη Οικονομάκου και την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης απάντησε ότι με προφορική ενημέρωση διά τηλεφώνου που είχε από προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η υπόθεση ετέθη στο αρχείο, γι’ αυτό και κάλεσε τον κ. Κουκούτση να συμμετάσχει στη συνεδρίαση. Και αυτό χωρίς να ενημερώσει κανέναν επικεφαλής από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, εκτός από τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Στάθη Σταματόπουλο.
Η απάντηση του προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του Β. Κοσμόπουλου, ο οποίος τον προέτρεψε “να απαιτήσετε να έρθει έγγραφη απάντηση ότι τέθηκε στο αρχείο” – ενώ ο Στ. Σταματόπουλος επιβεβαίωσε ότι τον ενημέρωσε ο πρόεδρος και πως του επεσήμανε ότι χρειάζεται διαπιστωτική πράξη, όπως παραδέχθηκε ο κ. Πολίτης.
Γ.Σ.