Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 11:15

Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό στην Τριφυλία

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό ανοίγει τις πύλες του στην Τριφυλία, για να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά με πάνω από 30 δράσεις και καθημερινό εναλλασσόμενο περιεχόμενο μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του Διαδικτύου και με όχημα τη φαντασία, τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν.
Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τριφυλίας http://www.dimostrifylias.gr/ και θα είναι δωρεάν για τους μικρούς δημότες. Με τον κωδικό, που μπορούν να ζητήσουν από τα δημοτικά καταστήματα, αλλά και στα έντυπα προβολής της δράσης σε πολυσύχναστα καταστήματα (σούπερ μάρκετ, φούρνους κ.α.), τα παιδιά εντελώς δωρεάν για 16 ώρες την ημέρα θα ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία. H πλατφόρμα θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και να παρακολουθούν αποσπάσματα προηγούμενων ημερών. Οι ώρες προβολής του «ζωντανού» προγράμματος θα είναι 17:00 - 22:00 τις καθημερινές.
Ξεναγός σ’ αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτικη βόλτα θα είναι ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες. Το όνομα του Ε;ΤΙ; Έρχεται από τον «Πλανήτη των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων» με αποστολή υψίστης σημασίας, να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει τη βοήθεια παιδιών και καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο τη φαντασία τους και τη σύγχρονη τεχνολογία θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν (όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Αϊ-Βασίλη και να κάνεις μια ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι, κ.ά.). Ο μικρός εξωγήινος θα μάθει ακόμα τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στη Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.ά. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα Καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής! Αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν ιδιαίτερο φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος!
Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως: ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.