Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 12:04

Σύμβαση για δημιουργία ραμπών ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου δημιουργίας ραμπών ΑμεΑ υπέγραψε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος.

Οι εργασίες, σύμφωνα με την ενημέρωση, θα εκτελεστούν σύμφωνα με την τεχνοοικονομική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και σκοπό έχουν την κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, για την καλύτερη προσβασιμότητα σε κοινόχρηστους χώρους και την ασφαλέστερη διέλευση των χρηστών αμαξιδίων κλπ.
Για την κατασκευή των ραμπών ΑμεΑ κλπ., έχουν επιλεγεί τα παρακάτω σημεία παρέμβασης, όπως: Βασ. Γεωργίου και Κανάρη, Βασ. Γεωργίου και Ανδρέα Σκιά, Βασ. Γεωργίου από Ασκληπιού - Φαρών - Βύρωνος - Ακρίτα έως Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασ. Γεωργίου και Ηρώων, Βασ. Γεωργίου και Μητροπολίτου Καραμπίνη, Βασ. Γεωργίου και Λακωνικής, Ναυαρίνου και Βύρωνος, Ακρίτα και Ναυαρίνου, Ναυαρίνου και Λεωνίδου, Ναυαρίνου και Πέτρου Καρακούση, Κρήτης και Βύρωνος, Ψαρών και Σόλωνος, Ψαρών και Αριστείδου, Χρυσάνθου Παγώνη και Μητροπέτροβα, Χρυσάνθου Παγώνη και Αντωνοπούλου, Νέδοντος και Μητροπέτροβα, Νέδοντος και Γιατράκου, Νέδοντος και βόρεια του πάρκινγκ, Νέδοντος και 23ης Μαρτίου (άγαλμα Ελευθερίας), Νέδοντος και 23ης Μαρτίου (άγαλμα Αγωνιστή 1821), Νέδοντος και Ιθώμης, Νέδοντος και Παλαμά, Νέδοντος και Φραντζή, Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταθμού, Γιατράκου και Χρυσάνθου Παγώνη, Υδρας και Περικλέους, πλατεία Ελευθερίας, Είρας και Αθηνών, Αθηνών (έμπροθεν Τσίτουρα), Γεωργούλη και Αριστοδήμου, Γεωργούλη και Κανάρη, Αρτέμιδος και Αγίου Γεωργίου, Αρτέμιδος και Μπομπολέτη, Αρτέμιδος και Λεΐκων, Αρτέμιδος και αδιέξοδος (πρακτορείο λεωφορείων), Αρτέμιδος και Μιχάλου, Αρτέμιδος και είσοδος ΚΤΕΛ, Αρτέμιδος και Δεληγιώργη, Αρτέμιδος και Θουρίας, Αρτέμιδος και Αθηνών, Αρτέμιδος και Γιαννιτσών, Αρτέμιδος και Παναγιώτη Φωτέα, Αρτέμιδος και Κεφάλα, Βασ. Ολγας και Ασκληπιού, Βασ. Ολγας και Φαρών, Βας. Ολγας και Κανάρη, Βασ. Ολγας και Ανδρέα Σκιά, Βασ. Σοφίας και Αριστοδήμου, Βασ. Σοφίας και Κανάρη, Βασ. Σοφίας και Ανδρέα Σκιά, Υδρας και Ξενοφώντος, Υδρας και Περικλέους, Υδρας και Ξενοφώντος, Κανάρη και Ξενοφώντος, Ξενοφώντος όπισθεν Δημοτικού Θεάτρου.