Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 13:13

Προχωρά η δημοπράτηση για το Ανοιχτό Θέατρο δίπλα στον Νέδοντα

Τις διαδικασίες δημοπράτησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, δίπλα στο Νέδοντα, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, αναμένεται να εγκρίνει την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη εργολαβία για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας έκλεισε στα 329.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για τις μεταλλικές κερκίδες και των άλλων εργασιών για την ολοκλήρωσή του, είναι 1.250.000 ευρώ.
Το έργο της ολοκλήρωσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 651.366,84 ευρώ και από τη δημοτική αρχή έχει δοθεί διαβεβαίωση ότι αν το ποσό δεν φθάσει, τα χρήματα που θα απαιτηθούν, θα δοθούν από δημοτικούς πόρους.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, ήταν 998.000 ευρώ.