Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 22:13

Δήμος Καλαμάτας: Πρόταση χρηματοδότησης αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων

 

 

Πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 917.012,20 ευρώ υπέβαλε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην ΕΥΔΕ του υπουργείου Εσωτερικών, για το έργο συντήρησης δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων.

Η πρόταση υποβλήθηκε για ένταξη σε σχετική πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

Υποέργο 1: “Συντήρηση - βελτίωση εξωτερικών αποδυτηρίων δημοτικού ανοικτού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας”, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ. Αφορά τη βελτίωση χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), τη δυνατότητα πρόσβασής τους στους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης με τη δημιουργία νέων κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) για την άνετη εξυπηρέτησή τους, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Επιπλέον θα γίνει αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων του κολυμβητηρίου, με νέα κουφώματα ενεργειακής απόδοσης και τεχνολογίας, στο νότιο συγκρότημα κτηρίου αποδυτηρίων.

Υποέργο 2: “Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων”, προϋπολογισμού 849.060,20 ευρώ. Προβλέπεται η εκτέλεση κατάλληλων εργασιών επισκευών και μικρών τροποποιήσεων των κτηρίων και των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων: Νηπιαγωγείο Ανθειας, 3ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 6ο - 9ο - 11ο - 21ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, συγκρότημα 4ου Γυμνασίου - 6ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Υποέργο 3 (οριζόντια δράση): Προετοιμασία - σύνταξη - συμπλήρωση φακέλου για υποβολή της πρότασης, προϋπολογισμού 5.952 ευρώ. Αφορά την ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τη σύνταξη και προετοιμασία του φακέλου.

 

ΣΤΙΣ “ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ”

Η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμάτας αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου με τον πρόεδρο των «Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.» Τίμο Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, έχει αναπτυχθεί ένα πλαίσιο πολύ καλής συνεργασίας με την εταιρεία. Ο δήμος πληροφορεί ότι η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης με την εταιρεία, η οποία και θα έρθει στα αρμόδια συλλογικά όργανα προς έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα.

 

ΣΤΗΝ ΕΕΤΑΑ

Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Αθήνα, ο κ. Βασιλόπουλος συναντήθηκε και με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε. Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για ενεργά ευρωπαϊκά προγράμματα και για δράσεις που θα ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Στόχος είναι η διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων και η αξιοποίηση προγραμμάτων για την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει τεθεί από το Δήμο Καλαμάτας.