Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 11:55

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Καρβέλας σε Πέτσα για το “Αντώνης Τρίτσης”

Θέματα που αφορούν το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ, συζήτησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον γ.γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, σε συνάντησή τους στο υπουργείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρτιότητα των προτάσεων και δεσμεύτηκε για την ικανοποίησή τους.

Ακόμα, ο δήμαρχος μετέφερε τους προβληματισμούς του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης, αιτούμενος στον υπουργό τη χρηματοδότηση της επιχείρησης για την επισκευή και βελτίωση των αντλιοστασίων της Πύλου, τα οποία μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση ανακοίνωση χρηματοδότησης, με σκοπό την υλοποίηση των ως άνω παρεμβάσεων.

Το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων Σ.Α.Ε. 055 που αφορά εν γένει όλους τους δήμους, απασχόλησε επίσης τη συζήτηση, με τον δήμαρχο να παρουσιάζει στον αναπληρωτή υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος με την μη έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών και κατ’ επέκταση τη δυσκολία ολοκλήρωσης των έργων αποχέτευσης. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα προχωρήσει σε άμεση λύση του προβλήματος.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Καρβέλας ευχαρίστησε τον υπουργό και τον γ.γ. για την άμεση ανταπόκριση και τη θετική τους στάση στα αιτήματα του δήμου. Από τη μεριά του ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος χρειάζεται την υποστήριξη του υπουργείου, καθότι είναι ένας αναπτυσσόμενος δήμος, που παρουσιάζει συνεχώς πλούσιο και έντονο ενδιαφέρον στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αγροτικού τομέα αντιστοίχως. Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι προσεχώς θα επισκεφθεί και επισήμως την περιοχή.