Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 08:30

Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Έχει προϋπολογισμό 390.000 ευρώ και το υλοποιεί η κοινοπραξία “Μαρία Αναστασοπούλου - Αφοί Παναγιωτόπουλοι” με έκπτωση 55,13%, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Για την πορεία υλοποίησης του έργου, που βρίσκεται περίπου στο 80% του φυσικού αντικειμένου του, ενημερώθηκε χθες, σε επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος.

Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές υλοποίησης του προγράμματος της ΒΑΑ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου περιλαμβάνει: Την εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου. Τη θερμομόνωση του δώματος. Τις αντικαταστάσεις όλων των κουφωμάτων, του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων, των υπαρχόντων κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inventer, σύμφωνες με τον Κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί Ενεργειακής Ετικέτας), και του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας Led.