Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 15:01

Απάντηση Λεβεντάκη για σκουπίδια στα Φιλιατρα

 

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, αργά χθες βράδυ, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λενβεντάκης αναφέρεται στην μεταφόρτωση απορριμμάτων στη Αγροκήπιο Φιλιατρών και στο πρόστιμο που τελικά επιβλήθηκε από την Αστυνομία στο Δήμο Τριφυλίας.

Αναλυτικά αναφέρει: “Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας προέβησαν χθες (σ.σ. προχθές) σε εργασίες μεταφόρτωσης σύμμικτων απορριμμάτων, από την περιοχή του «Αγροκηπίου» Φιλιατρών, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στον τελικό χώρο εναπόθεσής τους (χωματερή). Το «πρωτόγνωρο» αυτό γεγονός, προκάλεσε την «έντονη αντίδραση» των δημοτικών συμβούλων, Παναγιώτη Τσαφαρά, Αγγελή Κοροβίλα, Παναγιώτη Αλευρά και Χαράλαμπου Καναλουπίτη, καθώς επίσης και του μέλους της κοινοτικής παράταξης «Ανυπότακτα Φιλιατρά» και πρώην εργαζόμενης στο Δήμο Τριφυλίας, Ζωής Πετροπούλου.

Κλήθηκε, λοιπόν, το Α.Τ. Τριφυλίας, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και καταγράψει το συμβάν και οι άνω προχώρησαν σε καταγγελία, εις βάρος του Δήμου Τριφυλίας.

Αποτέλεσμα, όλου αυτού, να προχωρήσει η Αστυνομία σε τροχονομικό έλεγχο του φορτηγού του Δήμου, που μετέφερε τα απορρίμματα (με οδηγό, τον υπάλληλο καθαριότητας κ. Γρηγόρη Γώγο), επί της Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Φιλιατρών (στο ύψος του Εξοχικού) και να επιβληθεί, στο Δήμο Τριφυλίας, πρόστιμο αξίας επτακοσίων ευρώ (700,00€), για παράβαση του ΚΟΚ.

Ένα πρόστιμο που, εν τέλει, θα κληθείτε να το πληρώσετε εσείς, οι πολίτες της Τριφυλίας.

Όπως είναι φυσικό, διόλου δε με εξέπληξε η συγκεκριμένη αντίδραση, των συγκεκριμένων ατόμων, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πόσο μάλλον η κατάθεση, δύο εξ αυτών (Παναγιώτη Αλευρά και Χαράλαμπου Καναλουπίτη) στο Α.Τ. Τριφυλίας, με «σκοπό» και «απώτερο στόχο» τους, να ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Και βεβαίως, άπαντες οι παραπάνω αναφερόμενοι, ήταν και οι μόνοι που «ευαισθητοποιήθηκαν» τόσο πολύ και που «ύψωσαν το ανάστημά τους», απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση («παρανομία», κατ' αυτούς).

Και είχαν το θράσος, μάλιστα, να καλέσουν και την Αστυνομία... Μια κατάσταση προϋπάρχουσα, ως αναγκαστική, δεδομένων των συνθηκών (που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων), η οποία μετράει χρόνια και επί δημαρχίας, άλλων προκατόχων μου. Αλλά τότε, ούτε έβλεπε, ούτε αντιδρούσε κανείς, από όλους αυτούς... Μόνο τώρα, επί δημαρχίας μου, «κόπτονται», οι εν λόγω κύριοι και κυρία, με μένος, για τη διασφάλιση της, δήθεν, νομιμότητας. Αλλά θα αποδειχθεί, εν ευθέτω χρόνω, πόσο νόμιμοι και νομοταγείς πολίτες είναι «κάποιοι» εξ αυτών, καθώς επίσης και πόσο αγαπούν, πραγματικά, τον τόπο τους.

Η ιστορία του καθενός, είναι γνωστή στα Φιλιατρά, όπως και το «γιατί» με πολεμούν, με κάθε τρόπο και μέσο.

Και επειδή, δεν έχω μάθει να «μασάω» τα λόγια μου, ούτε να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου (συνήθη τακτική, άλλων...), προεκλογικά είχα, πολλάκις, αναφερθεί, στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ήταν κάτι, που δεν το έκρυψα ποτέ.

Απόλυτη προτεραιότητά μου, άλλωστε, ήταν και είναι να βρεθεί και να δοθεί, όσο πιο σύντομα γίνεται λύση, επ' αυτού.

Και η λύση θα έρθει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μόνο, όταν υπογραφεί η σχετική σύμβαση και ξεκινήσει η φάση υλοποίησης, της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ».

Μέχρι να συμβεί αυτό, κύριο μέλημά μου είναι και θα είναι, πάντα, η διατήρηση της καθαριότητας, στο μέτρο του δυνατού και με κάθε «κόστος», στο Δήμο Τριφυλίας.

Η πλειονότητα των πολιτών, καθημερινά, με συγχαίρει για την αλλαγή της όψης του Δήμου, όπως και για τα εμφανή αποτελέσματα, όσον αφορά στην καθαριότητά του.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση, στη μικροπολιτική, που ασκούν κάποιοι», συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εκ των παραπάνω αναφερομένων, και μάλιστα, πολύ επιτυχώς.

Μιλούν, οι παραπάνω αναφερόμενοι, γι' αυτή την «υγειονομική βόμβα», αλλά ξεχνούν...

Ξεχνούν, καθώς φαίνεται, γιατί έτσι τους συμφέρει, την άλλη, την πραγματική (στον παράδρομο του Αγριλιού).

Την ηλικίας, από δέκα (10) και πλέον έτη, υπάρχουσα, μέχρι πρότινος, εκεί χωματερή.

Με τον συσσωρευμένο όγκο, από καλλιεργητικά απόβλητα, που χρειάστηκαν είκοσι πέντε (25) διαδρομές, με φορτηγά αυτοκίνητα, για τη μεταφόρτωση και απομάκρυνσή τους.

Έναν χώρο που καθάρισα, φώτισα και περιφρουρώ καθημερινά, έτσι ώστε να παραμείνει καθαρός και προστατευμένος από τους, κάθε είδους, «παρτάκηδες» και «βολεψιματίες».

Ξεχνούν, γιατί έτσι τους συμφέρει, τις συνεχείς αναφορές μου, για παρόμοιες επικρατούσες καταστάσεις, ανά τον Δήμο και τις εκκλήσεις μου, προς συμμόρφωση των παρανομούντων.

Ξεχνούν, γιατί έτσι τους συμφέρει, την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται, από τους εργαζόμενους, στον τομέα της καθαριότητας, του Δήμου μας, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου.

Εγώ, όμως, δεν ξεχνώ και αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Έχουν σταθεί και φανεί πολύ «λίγοι», για όλα τα μικρά ή μεγάλα, που έχουν συμβεί ή και πρόκειται να συμβούν στο Δήμο Τριφυλίας, επί δημαρχίας μου.

Δε μπορούν, επ' ουδενί, να με «φάνε» και αυτό είναι κάτι, που δε μπορούν και εύκολα να το χωνέψουν. Τους αφήνω στην κρίση, κυρίως, του Φιλιατρινού λαού και τους υπενθυμίζω, πως...

«Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις.», λέει ο θυμόσοφος λαός.

Και ο νοών νοείτω...”.