Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 21:46

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: «Σκοπός της συνεδρίασης του Δ.Σ. να περάσει κλίμα τρομοκρατίας»

 

“Δεν κατόρθωσε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στη χθεσινή του (σ.σ. την Παρασκευή) συνεδρίαση, να εγκρίνει την εισήγηση του γενικού διευθυντή, ώστε να προβεί στην ποινικοποίηση του πρώην συναδέλφου μας, επειδή τόλμησε να απευθυνθεί στην ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Εκτιμά ότι “δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία ότι σκοπός της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν ήταν άλλος από να περάσει κλίμα τρομοκρατίας. Οποιος, δηλαδή, τολμήσει να σηκώσει κεφάλι, του το κόβουμε παραδειγματικά”.

Καλεί τη δημοτική αρχή “να σταματήσει αυτή την πολιτική”, τους εργαζόμενους “με ψηλά το κεφάλι, να υπερασπίζονται με το σωματείο τους, τα δικαιώματά τους και τη  διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του καλαματιανού λαού, που είναι υποχρέωσή τους”.

Ακόμα, καλεί τη δημοτική αρχή “να μην τολμήσει με αυτή την απόφαση «παρωδία» να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ποινικοποίησης του πρώην συναδέλφου. Να ξεκινήσει διάλογο με το σωματείο, που κατ’ επανάληψη έχει αρνηθεί, για να σταματήσει αυτό το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της και δεν ωφελεί κανέναν. Πολύ περισσότερο τους δημότες που βάζουν αρκετά το βαθιά το χέρι στην τσέπη από τις τιμολογιακές πολιτικές τους και τα χαράτσια των κυβερνητικών και των δημοτικών αρχών”.

Ο πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ στην καταγγελία του είχε αναφερθεί στους λόγους που κατά τη γνώμη του αυτός και άλλοι 5 συνάδελφοί του έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα, κατηγορώντας συγκεκριμένα πρόσωπα της επιχείρησης, και είχε καταγράψει παρατυπίες που διαπίστωσε, αναφερόμενος στην ύπαρξη κενών στο πρωτόκολλο, σε “περίεργη -και με συνεχείς προσλήψεις- απασχόληση εργαζόμενης που της άλλαξαν ειδικότητα για να συνεχίσει να εργάζεται” και στη μη καταβολή της μισθολογικής του προώθησης κατά 2 ΜΚ, για το οποίο έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.