Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 22:12

Γεωργακοπούλου σε Πέτσα για έργα στα πυρόπληκτα της Άνω Μεσσηνίας

 

Τη χρηματοδότηση έργου ύψους 680.000 ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας ζήτησε η δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Το αίτημα κατατέθηκε σε συνάντησή τους στο υπουργείο την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όπου παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τασιόπουλος. Η συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα συνεργασίας και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας, και κυρίως τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα κατατέθηκε ένα τεχνικό δελτίο ύψους 680.000 ευρώ, που αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας. Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού δελτίου θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο.

Επίσης, συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει με τα έργα ανάπλασης ιστορικών χώρων και διαμόρφωσης κεντρικής πλατείας στην Κοινότητα Ανω Δωρίου - Σουλιμά, στο σημείο που ορκίστηκαν στα όπλα οι Ντρέδες κατά την Επανάσταση του 1821, όπως και στο έργο ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης. Οπως αναφέρεται, για τα έργα αυτά δεν υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν μπορούν να εξοφληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι αυτός και το επιτελείο του θα διερευνήσουν το θέμα.

Με την ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή ευχαριστεί ιδιαιτέρως “τον κ. Πέτσα για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε για τα αιτήματα του δήμου μας”.