Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 22:06

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και έργα ασφαλτόστρωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

 

 

Τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και τα έργα ασφαλτόστρωσης απαρίθμησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο αντιπλημμυρικά έργα γίνονται σε Καρνάσι (όπου δόθηκαν 130 σάκοι άμμου για να τοποθετηθούν σε επικίνδυνα σημεία μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα), Παραπούγκι, Διαβολίτσι και Κεντρικό. Τα μηχανήματα επίσης παρεμβαίνουν στη Νέα Κορώνη και στην πόλη της Καλαμάτας (έχουν καθαριστεί τα ρέματα Πολιτέικο, Ρίζος, Αλαφογκρέμι, Λεΐκων, Σφαγεία, Λαγκάδα, Καραμπογιάς).

 

Εργολαβία ΓΟΕΒ

Μέσω της εργολαβίας του ΓΟΕΒ, προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ, έχουν γίνει καθαρισμοί και αποστραγγίσεις σε Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης, Πέτρινο Μεσσήνης, Μακαρία, Σπερχογεία, Ασπρόχωμα, Πιπερίτσα, Μικρομάνη, Αρι, Πήδημα, Αριοχώρι, εκβολές Παμίσου και στην τάφρο Μάλτα.

 

Λοιπές αντιπλημμυρικές εργολαβίες

Έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική εργολαβία στην περιοχή Τερψιθέας επί της εθνικής οδού, η οποία κατά το παρελθόν παρουσίαζε πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης και στην είσοδο των Φιλιατρών ολοκληρώθηκε η διευθέτηση των ομβρίων αλλά και στο τμήμα Φιλιατρά - Αγία Κυριακή.

Αναμένεται και η εργολαβία, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για εργασίες καθαρισμού των ποταμών Παμίσου και Άρι αλλά και των συμβαλλόντων κλάδων, η οποία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει λόγω δυσκολιών (προσφυγές κ.λπ.) στη διαγωνιστική διαδικασία.

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Συνεχίζεται το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην εθνική οδό Καλό Νερό - Τσακώνα.

Επίσης υλοποιείται και το έργο «Συντήρηση-βελτίωση 7ης επ. οδού (τμήμα Κάτω Μέλπεια - Στάσιμο - όρια Νομού Ηλείας)» προϋπολογισμού 460.000 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΚΑΠ. Έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από Μέλπεια έως Διμάνδρα, ενώ ασφαλτοστρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο τμήμα Πέτρα - Νέδα - Αμπελιώνα - Άγιος Σώστης.

Τέλος, στο τμήμα Διαβολίτσι - Κεντρικό έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις, στα πλαίσια υφιστάμενου έργου.