Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 18:18

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου το αναβαθμισμένο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Στο Δημοτικό στάδιο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε όλους σχεδόν τους χώρους. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε ταρτάν για πρώτη φορά, 400 καθίσματα στην κερκίδα, προβολείς σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και νέος φυσικός χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ο Γ. Αθανασόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θεωρήσαμε σαν πρώτη προτεραιότητα στον τομέα του αθλητισμού τον εκσυχρονισμό και την αναβάθμιση αυτού του αθλητικού κέντρου. Σε αυτή την προσπάθεια και την αγωνία μας, θα έλεγα, κ. υπουργέ, βρήκαμε θετική ανταπόκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2020 εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 744.000 ευρώ, μετά την υποβολή της πρότασής μας τον Οκτώβριο του 2019 που αφορούσε την κατασκευή ταρτάν, τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού, καθισμάτων και αθλητικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα όμως με δημοτική δαπάνη κατασκευάστηκε νέος χλοοτάπητας με τα συνοδά αποστραγγιστικά δίκτυα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2021, 8 μήνες πριν, και τώρα, μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και με απόλυτο συγχρονισμό των εργολαβιών, έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Είμαστε κάθε μέρα δίπλα από τον πολίτη, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε το μέλλον για τον τόπο μας».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν έργα αναβάθμισης στους χώρους κάτω από την κερκίδα, αλλά και στο κτήριο διοίκησης του Δημοτικού Σταδίου. Πρόσθεσε ότι για τους χώρους κάτω από την κερκίδα έχει γίνει σχετική συζήτηση με τον περιφερειάρχη, ο οποίος έχει δώσει διαβεβαίωση ότι θα εγκριθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση. Οσον αφορά την αναβάθμιση του κτηρίου διοίκησης ανέφερε ότι ο δήμος έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Π. Νίκας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πράγματι είναι πολύ σημαντική ημέρα για τη Μεσσήνη. Οποιος γνώριζε πώς ήταν το στάδιο καταλαβαίνει τώρα ότι είναι αυτονόητο αυτό που προανέφερα για σημαντική ημέρα. Αφήνουμε ένα σημαντικό έργο στη νεολαία. Κατά τις δυνατότητες της Περιφέρειας οφείλουμε το συγκεκριμένο έργο. Θα συνεργαστούμε, κ. δήμαρχε, ασφαλώς γι’ αυτό στον συντομότερο δυνατό χρόνο, για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις, γιατί είναι αναγκαία η υποδομή κάτω από τις κερκίδες στον συγκεκριμένο χώρο. Και όσο ο Πάμισος θα πηγαίνει καλά η χρηματοδότηση θα είναι όλο και περισσότερη».

Ο Στ. Πέτσας, που ολοκλήρωσε τους χαιρετισμούς, ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: «Δεν κρίνουμε τις προθέσεις, κρίνουμε το αποτέλεσμα. Και για να έρθει το αποτέλεσμα και στην πολιτική ζωή, είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε της αυτοδιοικητικής, αλλά να έρθει το αποτέλεσμα και στην αθλητική ζωή, όποιο επίπεδο και να είναι αυτό, ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό, χρειάζονται τρία πράγματα. Χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται πολλή δουλειά και χρειάζεται συνεργασία. Το έργο αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτού του τρίπτυχου. Γιατί πράγματι χρειάστηκε ένα σχέδιο να υποβληθεί, χρειάστηκε δουλειά για να βρεθεί η χρηματοδότηση, και χρειάστηκε συνεργασία για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα σε σχέση με αυτό που όλοι θυμόσασταν. Και συνεχίζουμε, γιατί και το κτίριο της διοίκησης θα προχωρήσει – έχει γίνει πρόταση από τον δήμο προκειμένου να έρθει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε μέσα από χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

Στα εγκαίνια του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης παραβρέθηκαν ακόμη οι  βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο γραμματέας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχοι από γειτονικούς δήμους της Μεσσηνίας, δημοτικοί σύμβουλοι – ενώ από το χώρο του αθλητισμού μεταξύ άλλων παρέστησαν οι πρόεδροι της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο αντιπρόεδρος της ΟΔΠΕ Γιώργος Τσιμικλής, παράγοντες σωματείων και προπονητές, καθώς και αρκετός κόσμος που κάθισε στην ανακαινισμένη κερκίδα.

Παναγιώτης Πρεζεράκος