Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 21:12

Αμεση κατασκευή του Πύργος - Τσακώνα  ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θεσμικοί, κοινωνικοί και λοιποί φορείς, καθώς και οι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας απαιτούν την άμεση υλοποίηση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα”.

Αυτό τονίζεται σε ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, μετά από σχετική εισήγηση της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται: “Συγκεκριμένα, απαιτούμε την άμεση κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, μιας και κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και υπονομεύει την τουριστική και αναπτυξιακή προβολή του νομού μας και κατ’ επέκταση του δήμου μας. Πρέπει να αναληφθούν οι όποιες πρωτοβουλίες εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί σύντομα, βάσει χρονοδιαγράμματος του ΕΣΠΑ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, υπουργεία, τον περιφερειάρχη, στους βουλευτές Μεσσηνίας και στα ΜΜΕ”.

Στην εισήγησή της η δήμαρχος παρατήρησε: “Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που υπάρχουν για την έναρξη των εργασιών του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος θα ήθελα να προχωρήσουμε στη λήψη ομόφωνης απόφασης - ψηφίσματος για την αναγκαιότητα της συνέχισής του μέχρι και την Τσακώνα. Εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε πάρει πάλι ανάλογο ψήφισμα και μάλιστα ήταν στις πρώτες αποφάσεις μας το Νοέμβριο του 2019, διότι είναι ένα έργο πνοής και η Μεσσηνία αλλά και ο δήμος μας δεν πρέπει να μείνει πίσω και θεωρώ θα πρέπει να επανέλθουμε”.