Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 19:40

Master plan λιμανιού Καλαμάτας: Βελτίωση λειτουργικότητας του προσήνεμου μόλου

Βελτίωση της λειτουργικότητας του προσήνεμου μόλου (“Χιλιόμετρο”), συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής εσωτερικών κρηπιδωμάτων και της επισκευής και ενίσχυσης της θωράκισης, καθώς και ανακατασκευή του υπήνεμου μόλου (“Βραχάκια”), προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του προγραμματικού σχεδίου, μάστερ πλαν, του λιμανιού της Καλαμάτας.

Η μελέτη αυτή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για δημοσιοποίηση, διαβούλευση και γνωμοδότηση. Η δημόσια διαβούλευση και η κατάθεση των απόψεων του ενδιαφερόμενου κοινού θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2022. Αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών πληροφοριών, την κατάθεση απόψεων των πολιτών και την εισήγηση στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο φάκελος της ΜΠΕ διαβιβάστηκε και στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του μέσα από τα αρμόδια συλλογικά όργανα.

Η ΜΠΕ του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας προβλέπει ακόμα: Κατασκευή κρηπιδωμάτων προ των ναυταθλητικών ομίλων. Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτηριακών υποδομών του λιμένα (συμπεριλαμβανομένης και της κατεδάφισης υφιστάμενων μη κατάλληλων κτηρίων). Διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και θέσεων στάθμευσης, και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σε επιλεγμένες θέσεις.

Ο κατά προσέγγιση προϋπολογισμός κατασκευής των υπό εξέταση έργων του λιμανιού Καλαμάτας ανέρχεται σε 41.888.000 ευρώ.