Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 19:52

Αίτημα Βασιλόπουλου σε Πέτσα για επιπλέον 1,2 εκ. ευρώ στον Ταΰγετο

 

Τεχνική μελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό για παρεμβάσεις που αφορούν τις κοινότητες του Ταϋγέτου κατέθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, σε προχθεσινή συνάντησή τους στο υπουργείο.

Οπως ενημέρωσε χθες ο Θαν. Βασιλόπουλος, ο δήμος διεκδικεί περίπου 1,2 εκ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για επιπλέον παρεμβάσεις στην περιοχή του Ταϋγέτου, που κρίνονται ως αναγκαίες, καθώς ολοκληρώνεται η σύμβαση που είναι σε ισχύ και χρηματοδοτείται από το ίδιο πρόγραμμα.

“Ο Ταΰγετος χρειάζεται σίγουρα στήριξη, διότι με τις μικρές εργολαβίες και από δημοτικούς πόρους δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο που απαιτείται εκεί” σημείωσε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου με την έλευση του νέου έτους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό για τις νέες προσκλήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιούνται το 2022.

Για τα εν εξελίξει έργα του δήμου και για τα υπό ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ο δήμαρχος είχε συνάντηση και στη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Προχθές στην Αθήνα, ο δήμαρχος είχε συνάντηση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, το οποίο έχει απόφαση ένταξης και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης. Από την αρμόδια υπηρεσία υπήρξε η υπόσχεση ότι εντός του Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση της δημοπράτησης για το σημαντικό αθλητικό έργο.