Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 20:10

Εργασίες βελτίωσης αγροτικών δρόμων από τον Δήμο Καλαμάτας

 

Μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εργασίες βελτίωσης αγροτικών δρόμων στις Κοινότητες Ανεμόμυλου και Αλωνίων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αρμόδιας υπηρεσίας και σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων.

Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις σε Ασπροπουλιά και Αριοχώρι, ενώ είχαν προηγηθεί σχετικές εργασίες στον Αρι και στον Αμμο. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης αγροτικών οδών στο Ασπρόχωμα και σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας.

Από το δήμο υπενθυμίζεται ότι για τις συγκεκριμένες κοινότητες και για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων έχουν ενεργοποιηθεί τέσσερις εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ περίπου. Επίσης, υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη εργολαβία μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”, προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ, καθώς και δύο προτάσεις που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, προϋπολογισμού άνω των 2 εκ. ευρώ, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για το σύνολο του δήμου.