Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 21:41

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης έργων ζήτησε ο Βασιλόπουλος

 

Επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης έργων και εκπόνησης μελετών ζήτησε σήμερα Τρίτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με τη συμμετοχή του νέου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη.

Υπήρξε, σύμφωνα με την πληροφόρηση από το δήμο, αναλυτική ενημέρωση για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία ή στη φάση μελετών, με βάση τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις, ενώ ακολούθως ο αντιδήμαρχος επικεντρώθηκε σε θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας, σε ζητήματα που αφορούν τις επιβλέψεις έργων και σε εκκρεμότητες που είναι υπό διευθέτηση.
Ο δήμος υπενθυμίζει ότι το 2022 το τεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκ. ευρώ, ενώ σε αναμονή είναι διεκδικήσεις του δήμου μέσα από κατατεθειμένες προτάσεις που ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ.
Τα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Καλαμάτα, με αργούς ρυθμούς, είναι οι αναπλάσεις στην πλατεία Υπαπαντής, στην οδό Ναυαρίνου (Φαρών - Ακρίτα), στην οδό Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία, στις οδούς Σφακτηρίας και Κολοκοτρώνη, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά, μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση.