Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 21:09

Σύμβαση για κλιματισμό της Τέντας (βίντεο)

Υπογράφηκε την Τρίτη στις “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ” παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο της εγκατάστασης συστήματος κεντρικού κλιματισμού - αερισμού  στο Κλειστό της Τέντας, προϋπολογισμού 340.000 ευρώ.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο δήμαρχος στάθηκε στη συνεργασία με τον πρόεδρο των “Κτηριακών Υποδομών” Τίμο Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο - Μεσσήνιο στην καταγωγή  Θανάση Γιάνναρη και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό. Για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ενημέρωσε ότι σε περίπου ένα 15νθήμερο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κι εκτιμάται πως το έργο θα έχει παραδοθεί κοντά στο Πάσχα.

“Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ψύξης - θέρμανσης η Τέντα θα γίνει απόλυτα λειτουργική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι ένα αίτημα χρόνων που ικανοποιούμε και να πω ότι προσωπικό ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ενα ενδιαφέρον που είναι διαρκές και αφορά όλα τα θέματα του δήμου μας”, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Οι επικεφαλής της εταιρείας ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τις θετικές εξελίξεις σε δύο σημαντικά έργα του δήμου.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “στο πρώτο συμβούλιο του έτους έχει ενταχθεί ως θέμα η σημαντικότατη παρέμβαση της προμήθειας και τοποθέτησης υγρομονωτικών και θερμομονωτικών υλικών για τη στεγανοποίηση και θερμομόνωση οροφών στις κτηριακές εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου. Επιπλέον, ακολουθούν και εργασίες αποκατάστασης ενανθρακώσεων φέροντος οργανισμού στο εν λόγω κτηριακό συγκρότημα. Οι παρεμβάσεις αυτές αγγίζουν συνολικά το 1,2 εκ. ευρώ. Θετικά είναι τα νέα και ως προς την εξέλιξη της υπό εκπόνησης μελέτης για το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο, με την εκτίμηση των στελεχών του Οργανισμού ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη προς παράδοση τον Απρίλιο, οπότε και μένει η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσα από την κατατεθειμένη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση, προϋπολογισμού άνω των 6,8 εκ. ευρώ”.