Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 19:26

Αρχές καλοκαιριού η μονάδα απορριμμάτων στην Καλλιρρόη (βίντεο)

 

Την εκτίμηση ότι αρχές καλοκαιριού μπορεί να λειτουργεί η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Καλλιρρόη εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Διοικητήριο Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η μονάδα αυτή θα εξυπηρετεί τους δήμους της Μεσσηνίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας. Ο κ. Νίκας δήλωσε υπερήφανος που στα 2,5 χρόνια της θητείας του κατόρθωσαν στα χωράφια να λειτουργεί η μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας.

Το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους Αργολίδας, Κορινθίας και μέρους της Αρκαδίας, που θα εξυπηρετηθούν από τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια, στη συνάντηση εκφράστηκε από τους δημάρχους που συμμετείχαν ικανοποίηση για την εξέλιξη που έχει προκύψει, η οποία σηματοδοτεί την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός της σταδιακής παράδοσης απορριμμάτων -μέχρι την πλήρη παράδοση-, η οποία κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης θα είναι δωρεάν. Ακόμα, συζητήθηκε το κλείσιμο όλων των -καταγεγραμμένων και μη- χωματερών και η σταδιακή αποκατάστασή τους, όπως επίσης και η άσκηση των σχετικών ελέγχων από τη Διεύθυνση και τα κατά τόπους Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, οι δήμαρχοι εξέφρασαν προβληματισμό για το γεγονός της άρνησης ιδιωτικών παρόχων ηλεκτροδότησης να αποδώσουν προς τους δήμους τα δημοτικά τέλη και λοιπούς φόρους. Εξέλιξη που εν πολλοίς δείχνει να οφείλεται και στη μη πληρωμή λογαριασμών από πολίτες, λόγω των αυξήσεων των τιμών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.