Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 21:10

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων συγκεντρώνει από χθες ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην προσπάθεια στήριξης του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης που έχει αναλάβει την οργάνωση και συγκέντρωση σχετικών προσφορών παροχής βοήθειας προς τον ουκρανικό λαό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου “με την προσπάθεια αυτή αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας καθώς και το ανθρώπινο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για ακόμα μία φορά, για καλό σκοπό, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται”.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (www.migration.gov.gr), στο πεδίο «HelpUkraine», υπάρχει πλατφόρμα (www.migration.gov.gr/helpukraine) στην οποία πολίτες και φορείς μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους για βοήθεια σε Ουκρανούς πολίτες φιλοξενούμενους στην Ελλάδα, σε είδη πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες στέγασης και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει: “Ευχαριστώ τους συνδημότες μου και τους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον κι έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πολίτες και να τους υποστηρίξουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα το σημαντικό απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που διαθέτει η κοινωνία μας”.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, συμμετέχοντας στην αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε και θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα 14 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στους εξής χώρους: Στο Δημαρχείο της Πύλου, στην πλατεία Νέστορος και στα Δημοτικά Καταστήματα των εδρών των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου (Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Βλαχόπουλου και Χανδρινού).

Συγκεντρώνονται:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα Νο1 και Νο2 (σκόνη), ρυζάλευρο, έτοιμες βρεφικές τροφές, παιδικές τροφές, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια και μπάρες δημητριακών.

Απαραίτητα είδη: κουβέρτες, υπνόσακοι, θερμός, μάρσιποι και ατομικά νερά.

Είδη ατομικής υγιεινής: πάνες (για νεογνά, βρέφη και ενήλικες), μωρομάντιλα, υγρά μαντιλάκια ενηλίκων και χαρτί υγείας.

Φαρμακευτικό υλικό: αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, κρέμες συγκάματος, αντιισταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, κολλύρια, γάζες, ιατρικές μάσκες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες όλων των μεγεθών με βελόνες, φλεβοκαθετήρες, φυσιολογικοί οροί 0,9%, οροί γλυκόζης 5%, γάζες αποστειρωμένες και μη αποστειρωμένες, σπρέι για εγκαύματα σε μορφή gel, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, αποσυμφορητικά μύτης (σταγόνες), εισπνεόμενα για βρογχόσπασμο, αντισηπτικό δέρματος και βλεννογόνων, οινόπνευμα και θερμόμετρα.

“Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού που βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση. Για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες μας ενεργοποιούνται, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται την στήριξη και την βοήθειά μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.