Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 20:39

Παρέμβαση Κουκούμη για την ύδρευση του Πύργου Τριφυλίας

 

Το θέμα της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΤ του Πύργου Τριφυλίας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, αναδεικνύει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης.

Τονίζει ότι το χωριό υδροδοτείται με αμφιβόλου ποιότητας νερό μετά τη βλάβη που έχει προκύψει στο αντλιοστάσιο και ζητεί να αποκατασταθεί αμέσως η βλάβη, αλλά και να καθαριστεί η δεξαμενή.

Αναλυτικά ο κ. Κουκούμης σημειώνει: «Για μια ακόμα φορά -και όχι σε καλοκαιρινή περίοδο που υπάρχει αυξημένη κατανάλωση- το Πυργάκι μένει χωρίς νερό. Εδώ και μια βδομάδα έπαψε να λειτουργεί το μοναδικό μοτέρ στο αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα το χωριό να μην υδροδοτείται από τις πηγές του Αλικοντουζίου. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και δεύτερο μοτέρ στο αντλιοστάσιο, το οποίο είναι επίσης εκτός λειτουργίας! Η ΔΕΥΑΤ επέλεξε να υδροδοτήσει το χωριό με το αμφιβόλου ποιότητας νερό από τις πηγές του Βάλτου (επιφανειακά νερά μέσα στο χειμώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται) χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού με μια έστω ανακοίνωση στα καφενεία και μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Και το σπουδαιότερο, χωρίς να κάνει ανάλυση για την καταλληλότητα του νερού. Παραπληροφόρησαν δε τον δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σαράντο Κουκούμη και όταν πήγε στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει άμεση αποκατάσταση της βλάβης για να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων με αμφιβόλου ποιότητας νερό και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και κάτοικο του Πύργου Τριφυλίας κ. Αυρηλιώνη Χαράλαμπο, λέγοντάς του ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε την άλλη μέρα και ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόση. Απαιτούμε να αποκατασταθεί αμέσως η βλάβη και να καθαριστεί η δεξαμενή, έτσι ώστε οι κάτοικοι να πίνουν καθαρό και υγιεινό νερό, όπως δικαιούνται».