Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 09:21

Ο δήμαρχος “ξήλωσε” την Διεύθυνση Οικονομικών - Σοβαρό πρόβλημα στον Δήμο Καλαμάτας

 

Τη Διεύθυνση Οικονομικών ξήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και μετακίνησε τα στελέχη της, με πρώτη τη διευθύντρια Γεωργία Ηλιοπούλου -ήταν χρόνια στη συγκεκριμένη κρίσιμη θέση- στη Διεύθυνση Πρόνοιας.

Η απόφαση μετακίνησης της κ. Ηλιοπούλου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς πέρα από την εμπειρία και την ικανότητά της στο δύσκολο αντικείμενο των οικονομικών, ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι μιλούσαν μέχρι πρόσφατα με τα καλύτερα λόγια για τη συμβολή της υπηρεσίας στην επιτυχία του δήμου να είναι υγιής και φερέγγυος και να αντέχει οικονομικά και μέσα στην υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξήλωμα της διευθύντριας σχετίζεται με την άρνησή της να υπογράψει προγραμματική σύμβαση που προωθεί η δημοτική αρχή για την πρόσληψη πολιτικών μηχανικών μέσω της Αναπτυξιακής, επικαλούμενη ζητήματα νομιμότητας. Το ξήλωμα δείχνει το πρόβλημα παραγωγής έργου από τη δημοτική αρχή, καθώς φαίνεται να υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με τις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου:

“1. Η Μπασιαδάκη - Ηλιοπούλου Γεωργία, ΠΕ1 Διοικητικού - Οικονομικού, Α’ βαθμού, τοποθετείται ως προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

  1. Η Μπουρίκα Σοφία, ΠΕ1 Διοικητικού, Α’ βαθμού, τοποθετείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
  2. Η Τριανταφυλλίδη Βασιλική, ΠΕ1 Διοικητικού - Οικονομικού, Α’ βαθμού, τοποθετείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας και Ελέγχων της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
  3. Η Καράμπελα Λευκοθέα, ΠΕ1 Διοικητικού, Α’ βαθμού, τοποθετείται αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών και προϊσταμένη στο Τμήμα Προσόδων, Περιουσίας και Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών.
  4. Η Καρδάση Ολγα, ΠΕ1 Διοικητικού, Α’ βαθμού, τοποθετείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
  5. Η Λαμπρινάτου Αικατερίνη, ΠΕ1 Οικονομολόγων, Α’ βαθμού, τοποθετείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Λογιστηρίου και Μισθοδοσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών.
  6. Ο Φράγκος Βασίλειος, ΠΕ1 Οικονομολόγων, Α’ βαθμού, τοποθετείται στο Τμήμα Προμηθειών και Αποθήκης της Διεύθυνσης Οικονομικών, με παράλληλα καθήκοντα στο Γραφείο Δημάρχου και Αιρετών.

Η απόφαση αυτή ισχύει από την 4η Απριλίου”.