Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 14:25

Χρηματοδότηση για νέο χλοοτάπητα στα γήπεδα Μελιγαλά και Διαβολιτσίου

Αμεση χρηματοδότηση 100.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Οιχαλίας από το υπουργείο Εσωτερικών, για νέο χλοοτάπητα στα γήπεδα του Μελιγαλά και του Διαβολιτσίου.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα, της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, παρουσία του ειδικού συμβούλου του υπουργού και υπεύθυνου για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” Νίκου Λαζαρίδη.

Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής ταρτάν στίβου και την τοποθέτηση ιστών φωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά, προϋπολογισμού 479.488,17 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και για την εξέταση της χρηματοδότησης της συντήρησης κι επισκευής αντλιοστασίων ακαθάρτων Μελιγαλά, προϋπολογισμού 61.850,55 ευρώ.

Ακόμα, ο υπουργός ενημέρωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του “Αντώνης Τρίτσης” η ένταξη του έργου βελτίωσης αγροτικών οδών του δήμου, προϋπολογισμού 2,6 εκ. ευρώ.

Τέλος, η δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και της ανάπλασης πλατείας και ιστορικών χώρων του Άνω

Δωρίου προϋπολογισμού 293.875,54 ευρώ, τα οποία έχουν σταματήσει, λαμβάνοντας την υπόσχεση του υπουργού για την εξέταση του θέματος και την άμεση διευθέτησή του.