Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 08:32

Δήμος Καλαμάτας: 50 προσλήψεις για αντιπυρική προστασία

 

Πενήντα άτομα για την αντιπυρική προστασία αναμένεται να προσλάβει το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Καλαμάτας, για 2,5 μήνες.

Την πρόσληψή τους ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Πρόκειται για α) 43 εργάτες πυροπροστασίας και β) 7 χειριστές - οδηγούς μηχανημάτων έργων (περιλαμβάνονται χειριστές για χορτοκοπτικό μηχάνημα με βραχίονα, χειριστές γκρέιντερ, τρακτέρ φέροντα καταστροφέα, οδηγοί για το χειρισμό των πυροσβεστικών οχημάτων του δήμου που φέρουν αντλητικό - πυροσβεστικό εξοπλισμό για τη μεταφορά νερού και χειριστές JCB).

Προβλέπεται να εργαστούν από 1η Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου, με στόχο την άμεση αναγγελία και απόκριση σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε επίπεδο πρόληψης για την εκτέλεση προληπτικών αντιπυρικών εργασιών, τη φύλαξη και τον καθαρισμό των ευπαθών περιοχών του δήμου.

Οι εργάτες πυροπροστασίας θα κατανεμηθούν σε όλες τις κοινότητες του δήμου και στην Κοινότητα Καλαμάτας, όπου θα τοποθετηθούν περισσότεροι του ενός, για να καλυφθούν οι ευπαθείς περιοχές.

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης και Βασίλης Τζαμουράνης πρότειναν οι προσληφθέντες να μην είναι επιλογές μόνο από προτάσεις προέδρων, αλλά να τηρηθούν κάποια κριτήρια, να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι να είναι ο φίλος του προέδρου ή του αντιδημάρχου και η επιλογή να γίνεται από ολιγομελή διαπαραταξιακή επιτροπή.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας απάντησε ότι ο πρόεδρος γνωρίζει καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού του και ο εργάτης θα πρέπει να ξέρει, να μπορεί και να θέλει να κόψει τα χορτάρια.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης είπε ότι οι εργάτες κρίνονται και όποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αντικαταστάθηκε.

Γ.Σ.