Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 13:01

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας στις Βρυξέλλες για τις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη και τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών, θα βρεθεί μεθαύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες, για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2030.

“Θα έχουν συνάντηση με τα στελέχη των άλλων πόλεων, για το πώς θα αναπτύξουν συνεργασίες για τα επόμενα βήματα”, ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Εκανε λόγο για εξέταση προτάσεων για χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο και την Ε.Ε. κι ενημέρωσε πως ξεκίνησε η β’ φάση για τον στρατηγικό σχεδιασμό που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης είπε ότι “απαιτείται καινοτόμα προσέγγιση σε όλους τους τομείς παρέμβασης” και πληροφόρησε πως ενημερώνονται από διαδικτυακές εκδηλώσεις από την Ομάδα Υποστήριξης της Ε.Ε. για το πώς θα συντάξουν το κλιματικό συμβόλαιο.

Για τη συνάντηση στις Βρυξέλλες εξήγησε ότι αναζητούνται καλές πρακτικές και ιδέες από τα άλλα μέλη του δικτύου των 100 πόλεων και παρατήρησε πως “αναζητούμε την ανάπτυξη συνεργασιών για να προβάλουμε την πόλη και να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία”.